Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΣΦΥΚΤΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το ανησυχητικό είναι ότι τα περιστατικά τα οποία αυξήθηκαν κατακόρυφα είναι αυτά που αφορούν στο Ψυχιατρικό τμήμα, συμπεριλαμβανομένων κ...

Χίος: «Ασφυξία» στο νοσοκομείο λόγω προσφύγων και μεταναστών

Το ανησυχητικό είναι ότι τα περιστατικά τα οποία αυξήθηκαν κατακόρυφα είναι αυτά που αφορούν στο Ψυχιατρικό τμήμα, συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων παιδιών που πρέπει να εξεταστούν από παιδοψυχιάτρους

Tα δεκάδες περιστατικά περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών που άλλες φορές χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και άλλες πάλι χρησιμοποιούν το γενικό νοσοκομείο Xίου ως μέσο φυγής για την Αθήνα, έρχονται να δοκιμάσουν την αντοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου, σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Ε. Βουτιέρου, το ανησυχητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το γεγονός ότι από όλα τα περιστατικά αυτά τα οποία αυξήθηκαν κατακόρυφα είναι αυτά που αφορούν στο Ψυχιατρικό τμήμα συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων παιδιών που πρέπει να εξεταστούν από παιδοψυχιάτρους.

«Είναι γεγονός ότι σε όλα τα περιστατικά παρουσιάζεται αύξηση. Η αβεβαιότητα και ο φόβος δημιουργούν συνθήκες δύσκολες για όλους μας. Είναι πολλά τα περιστατικά προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στο Νοσοκομείο είτε υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλων ουσιών είτε κατόπιν υπόδειξης των ιατρών των Μ.Κ.Ο. και της Αστυνομίας. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν συχνά συνεργασίες και συζητήσεις και την Αστυνομία και με την Εισαγγελία», ανέφερε η κυρία Βουτιέρου.

Το Νοσοκομείο ως μέσο φυγής

Ο πολύμηνος αποκλεισμός χιλιάδων ατόμων στο νησί κάνει πολλούς από αυτούς να αναζητήσουν άλλους τρόπος φυγής προς την ηπειρωτική Ελλάδα, με δεδομένη την απαγόρευση εξόδου από το νησί έτσι όπως αυτή περιγράφεται μέσα από τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλά από αυτά τα άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα, που όμως δεν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης καλούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ζητώντας αρχικά τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο κι έπειτα τη νοσηλεία τους εκτός Χίου», εξήγησε η κυρία Βουτιέρου.

Ενημερώνει το Υπουργείο

Και μπορεί εκ του αποτελέσματος το πρόσημο στην αξιολόγηση του Νοσοκομείου να είναι θετικό, ωστόσο το ερώτημα είναι για πόσο ακόμα. Ιατροί, Νοσηλευτές και Διοικητικό Προσωπικό βρίσκονται κοντά στην κατάρρευση λόγω της κούρασης και των συνεχών περιστατικών.

Έχοντας γνώση του φόρτου εργασίας των εργαζομένων η Ε. Βουτιέρου εντός της εβδομάδας προγραμματίζει επίσκεψη στην Αθήνα προκειμένου να θέσει σειρά ζητημάτων στο Υπ. Υγείας που θα κληθεί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Χίου.

« Η κούραση μας έχει καταβάλει όλους. Βλέπουμε όλα αυτά που έρχονται και φοβόμαστε ότι ίσως δεν αντέξουμε», κατέληξε η ίδια σε δηλώσεις της

Πηγή: Politischios

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.