Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: ΤΟ ΝΙΑΝΙΑΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ! Ο ΑΓΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ 24ΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΕΡΜΥΓΚΑ ΜΕ ΤΟΝ 60ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΣΤΑ

Η συγκεκριμένη για την οποία γίνεται λόγος δεν δείχνει καν πρόσωπα, απλά δύο ζευγάρια χέρια, ένα ανδρικό και ένα γυναικείο, να ακουμπάν...



Η συγκεκριμένη για την οποία γίνεται λόγος δεν δείχνει καν πρόσωπα, απλά δύο ζευγάρια χέρια, ένα ανδρικό και ένα γυναικείο, να ακουμπάνε τρυφερά το ένα πάνω στο άλλο. Τους καρπούς τους εκτός από τα ατσάλινα Rolex και ένα βραχιόλι Cartier κοσμούν και δύο μικρά καρτελάκια, αυτά που δίνονται σε κάποιον όταν εισέρχεται σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο για ετήσιο τσεκ-απ. Αυτά τα δύο καρτελάκια αποκαλύπτουν τα ονόματα του ζευγαριού που επισκέφθηκε το «Υγεία» για προληπτικό έλεγχο πριν από λίγες εβδομάδες.

Πρόκειται για τον 60χρονο εφοπλιστή δόκτoρα Ιωάννη Κούστα και τη δεσποινίδα Δήμητρα Μέρμηγκα, την κατά 36 χρόνια μικρότερη σύντροφό του. Γεγονός που δεν έλαβε κανείς από τους δύο υπόψη του όταν στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού τα βλέμματά τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά και βρέθηκαν να συνυπάρχουν μέσα σε μια κοινή παρέα γνωστών και φίλων στον «Αστέρα». Τις συστάσεις και τα πρώτα χαμόγελα διαδέχτηκαν οι διερευνητικές συζητήσεις και ένα αδιόρατο φλερτ ανάμεσα στον γοητευτικά ώριμο εφοπλιστή και την 24χρονη καλλονή, το οποίο ελάχιστοι αντιλήφθηκαν. Η ανταλλαγή τηλεφώνων επισφράγισε εκείνη την πρώτη συνάντηση γνωριμίας του ισχυρού ανδρός της θάλασσας με τη γοητευτική νεαρά των νοτίων προαστίων, η οποία όπως φάνηκε λίγο αργότερα γέννησε αρχικά ένα παθιασμένο ειδύλλιο που εξελίχτηκε σε έναν μεγάλο έρωτα.




Η συγκατοίκηση και τα σχέδια του ζευγαριού

Τα πρώτα ραντεβού με πρωτοβουλία του κ. Κούστα έλαβαν χώρα σε μέρη όπου οι φωτογράφοι είναι απαγορευμένο είδος, όπως το σικ εστιατόριο «Nobu» στον «Αστέρα» ή το σκάφος του για ρομαντικό δείπνο ανοιχτά της Βουλιαγμένης. Η χημεία ανάμεσά τους αποδείχτηκε καταλυτική, αφού από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της σχέσης τους, που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, ήταν συνέχεια μαζί, χωρίς όμως να κυκλοφορούν πολύ δημόσια.

Αλλωστε ο κ. Κούστας είναι ένας άνθρωπος που δεν επιζητά ποτέ τη δημοσιότητα, πέραν αυτής που έχει να κάνει με την επαγγελματική του ενασχόληση, κάτι που φέρεται να αποδέχτηκε χωρίς την παραμικρή αντίρρηση η δεσποινίς Μέρμηγκα, παρά το νεαρό της ηλικίας της.
Γεννημένη στις 18 Απριλίου του 1992, πήγε σχολείο στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Γείτονα», ενώ τελείωσε πέρυσι τις σπουδές της πάνω στην Ιστορία της Τέχνης στο Deree College.



Στις μεγάλες αδυναμίες της Δήμητρας Μέρμηγκα συγκαταλέγονται οι κομψές δημιουργίες της υψηλής ραπτικής, αλλά και τα ακριβά αυτοκίνητα, όπως η Porsche Cayenne της φωτογραφίας

Αλλωστε αυτοί που εικάζουν ότι την ξέρουν κάνουν λόγο για μια κοπέλα από εύπορη αστική οικογένεια -έχει δύο αδελφές που σπούδασαν Ναυτιλιακά-, με αρχές και καλή ανατροφή, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της δείχνει να διακατέχεται από μια ωριμότητα που ξαφνιάζει πολλούς. Μια ωριμότητα η οποία έχει χαρακτηρίσει και τις κατά καιρούς επιλογές των συντρόφων της, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ώριμοι άνδρες, με ηχηρά επίθετα, γεμάτοι εμπειρίες.

Ο αστικός μύθος θέλει τη δεσποινίδα Μέρμηγκα να ήταν πριν από λίγα χρόνια πολύ κοντά στον κ. Γρηγόρη Κασιδόκωστα, πρώην δήμαρχο Βουλιαγμένης, ένα ειδύλλιο που δεν μακροημέρευσε, όπως και η γνωριμία της με επιχειρηματία στον χώρο του αυτοκινήτου. Αντίθετα στο πρόσωπο του κ. Κούστα φαίνεται ότι βρήκε τον ώριμο Αρμάνδο της, αφού συγκατοικούν εδώ και λίγο καιρό στη μεζονέτα του στη Γλυφάδα, ζώντας από την πλευρά της τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της.



Το ζευγάρι δεν δίστασε να φωτογραφηθεί λίγο μετά το τέλος των ιατρικών εξετάσεων που έκανε σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο

Τα περασμένα Χριστούγεννα υποδέχθηκαν τον νέο χρόνο στο περίφημο και πασίγνωστο «Gstaad Palace», όπου πολλοί γνωστοί του ζευγαριού διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι πόσο ερωτευμένοι είναι. Εν αντιθέσει με τα σχετικώς συχνά ταξίδια τους στο εξωτερικό από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη, οι δημόσιες εμφανίσεις τους στο κλεινόν άστυ παραμένουν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πριν από δύο εβδομάδες έδωσαν το «παρών» στο μεγάλο φιλανθρωπικό δείπνο του «Μαζί για το παιδί» που δόθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Εκεί ο κ. Κούστας και η δεσποινίδα Μέρμηγκα παρακολούθησαν τη διάλεξη του ακαδημαϊκού Δημήτρη Νανόπουλου με τίτλο «Συμπαντικά Τετερίσματα», η οποία αφορούσε την πρόσφατη ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων, με τη νεαρή να δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς σε ένα τέτοιο κάλεσμα.

Υπήρχαν βέβαια και οι συνήθεις ψιθυριστές, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να υποστηρίξουν ότι η δεσποινίς Μέρμηγκα έδειχνε να μην ενδιαφέρεται να κατανοήσει πλήρως την πολυπλοκότητα της συγκεκριμένης ομιλίας, εν αντιθέσει με τον σύντροφό της, ο οποίος εκτός των ναυτιλιακών έχει ευρύ φάσμα γνώσεων. Ετερη βραδιά εθεάθησαν σε event του Greek Economic Forum στην ιδιωτική λέσχη «Salon de Bricolage» στο Κολωνάκι, έχοντας υιοθετήσει το απαραίτητο total black dress code για τη βραδιά.



Μπορεί να πέρασαν τέσσερα χρόνια αλλά ακόμη δεν έχει εκδοθεί το πολυσυζητημένο διαζύγιο ανάμεσα στον Ιωάννη και τη Σοφία Κούστα

Αμφότεροι εκείνο το βράδυ του Ιανουαρίου χαμογέλασαν στον φακό εμφανώς ευδιάθετοι, μια που ήδη είχαν κλείσει πέντε μήνες μαζί ευτυχισμένοι, όπως διαπίστωσαν άλλωστε όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους.

Κάποιοι τολμηροί φίλοι τους κάνουν λόγο ακόμη και για επισημοποίηση της σχέσης τους, και μάλιστα όχι στο μακρινό μέλλον. Αν συμβεί αυτό θα είναι ο τρίτος γάμος για τον εφοπλιστή και ο πρώτος για τη δεσποινίδα Μέρμηγκα.

Μόνο που για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει ο κ. Κούστας να κλείσει κάποια στιγμή την υπόθεση λύσης του γάμου του με τη δεύτερη σύζυγό του, κυρία Σοφία Κούστα, μια που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.



Στιγμιότυπα από τη ζωή της Δήμητρας Μέρμηγκα να ποζάρει στην Ψαρού της Μυκόνου, να ετοιμάζεται για βουτιές στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης και να φωτογραφίζεται εκπέμποντας αύρα μοντέλου λίγο πριν γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του γνωστού εφοπλιστή






Το διαζύγιο της οργής

Οταν στα μέσα Ιουλίου του 2012 δημοσιοποιήθηκε ο χωρισμός του από τη δεύτερη σύζυγό του, με την οποία απέκτησε δύο κόρες -έχει άλλους δύο γιους από τον πρώτο του γάμο-, πολλοί μίλησαν για ένα «κοινό μυστικό» στους κύκλους της ναυτιλίας και της κοσμικής Αθήνας. Η κρίση στον γάμο του ζεύγους Κούστα συζητιόταν στα σαλόνια με την υπογραφή της Paola Navone στο Ψυχικό, στην Εκάλη και τις σικ εφοπλιστικές επαύλεις της Βούλας.

Εκτοτε έχουν γραφτεί αρκετά επεισόδια σε ένα κατά πολλούς διαζύγιο της οργής που ακόμη δεν έχει κλείσει, με εκατέρωθεν αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα. Η κυρία Κούστα μαζί με τις κόρες της διαμένει στην κατοικία που βρίσκεται στο Λαγονήσι, ένα σπίτι εξαιρετικής αισθητικής, το οποίο το ζευγάρι μέχρι να χωρίσει χρησιμοποιούσε ως θερινή κατοικία.



Η ίδια έχει χαρακτηρίσει μυθεύματα τα περί διεκδίκησης ποσού ύψους 180 εκατ. ευρώ από τον κ. Κούστα, με τον οποίο επικοινωνεί συχνά για θέματα που αφορούν κυρίως τις δύο κόρες τους. Κύκλοι του περιβάλλοντός της εικάζουν ότι το περίφημο διαζύγιο μπορεί να μη βγει ποτέ, αφού ουκ ολίγες φορές ο εφοπλιστής φέρεται να έφτασε μια ανάσα από την υπογραφή, κάνοντας τελικά πίσω για δικούς του λόγους. Η κυρία Κούστα, κατά καιρούς, έχει ενοχληθεί και από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας λίγο μετά τον χωρισμό τους, και με τη διαδικασία του διαζυγίου να εκκρεμεί, για τη στενή σχέση που φέρεται να είχε με τον νεαρό γυμναστή Αντώνη Κουτσογιάννη.

Ο τελευταίος, ο οποίος προπονούσε τις κόρες της, φέρεται να τη συνόδευε κάποιες φορές στις κοσμικές εξόδους της στα νότια προάστια ή στο κέντρο της Αθήνας, γεγονός που ενόχλησε σφόδρα και τον κ. Κούστα.

Δύο περιστατικά μάλιστα, λένε άτομα του κύκλου τους, τον έκαναν έξαλλο. Αρχικά μια μίνι απόδραση της συζύγου του στον Σαρωνικό μαζί με τις δύο κόρες τους στο καινούριο σκάφος του -τότε λεγόταν «Aifos», σήμερα λέγεται «Drad»-, στο οποίο ήταν παρών και ο γυμναστής, και το δεύτερο ένα ταξίδι της ίδιας και των δύο κοριτσιών στην Κουρσεβέλ με πτήση στην οποία ανακάλυψε ότι πετούσε και ο κ. Κουτσογιάννης. Οντας δύσκολος χαρακτήρας, η κυρία Κούστα ήταν για πολλούς αυτή που έκανε πολύ πιο κοινωνικό τον εφοπλιστή μετά τον γάμο τους, ο οποίος μαζί της έγινε πιο κοσμικός. Ομως ο αυθορμητισμός της τον είχε φέρει αρκετές φορές σε δύσκολη θέση, ενώ της προσάπτουν και κακές σχέσεις με την οικογένειά του, ενθυμούμενοι κάποιοι έναν τσακωμό της με την αδελφή του.



Η Σοφία Κούστα με τον νεαρό γυμναστή Αντώνη Κουτσογιάννη

Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα, με τις δικαστικές αντεγκλήσεις ανάμεσα στο ζευγάρι να δίνουν και να παίρνουν, λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα για το πάλαι ποτέ αγαπημένο ζευγάρι. Η επικοινωνία του κ. Κούστα με τις κόρες του είναι τακτική και οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να προσπαθεί να βρει τρόπο προσέγγισης των κοριτσιών με την καινούρια του αγαπημένη. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι για τον άνθρωπο που με το επαναστατικό λογισμικό που δημιούργησε -το οποίο προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες και λύσεις στις καθημερινές λειτουργίες κάθε ναυτιλιακής εταιρείας- προκάλεσε τεράστια αίσθηση στον χώρο της ναυτιλίας, αφού έτυχε ευρύτατης αποδοχής από όλες τις εταιρείες. Με ένα διαζύγιο να μαίνεται ακόμη εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών και τη νέα αγάπη για την 24χρονη καλλονή που έκλεψε την καρδιά του να τον έχει κάνει άλλο άνθρωπο, ο κ. Κούστας καλείται να βρει την κατάλληλη λύση για να «πλεύσει» με ούριους ανέμους στο νέο απάνεμο λιμάνι της ζωής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.