Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ, ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ... ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ-

Υπό άθλιες συνθήκες βρίσκονται εκατοντάδες πρόσφυγες στην Πλατεία Βικτωρίας και τα φαινόμενα λιποθυμιών είναι καθημερινά.  Άλλος ένας...



Υπό άθλιες συνθήκες βρίσκονται εκατοντάδες πρόσφυγες στην Πλατεία Βικτωρίας και τα φαινόμενα λιποθυμιών είναι καθημερινά.  Άλλος ένας πρόσφυγας απόψε λιποθύμησε και το ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στο σημείο για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Στα παγκάκια, στον δρόμο, κρατώντας πλαστικές σακούλες από σούπερ μάρκετ με ό,τι τους έχει απομείνει περνούν το 24ωρο τους οι πρόσφυγες, κυρίως Αφγανοί, Ιρανοί και Σύριοι, που βρήκαν καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 


Περίπου 600 άτομα ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης ξαπλωμένοι σε λερωμένα στρώματα ή σε κουβέρτες που απλώνουν πάνω στον δρόμο. Απελπισμένοι και πεινασμένοι στέκονται στην ουρά για να πάρουν ένα ποτήρι νερό που τους προσφέρουν οι εθελοντές, και τρέχουν μόλις δούνε κάποιον να μοιράζει λίγο ψωμί.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τους βοηθήσουμε. Τους δίνουμε μόνο τσάι, καφέ και νερό» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια νεαρή Ολλανδή εθελόντρια από τη ομάδα Boat Refugee Foundation. «Προσπαθούμε μόνο να τους κάνουμε να ξεχαστούν έστω και για λίγο. Για αυτό και στήνουμε παιχνίδια για να παίζουν, να περάσει η ώρα τους». Στο σημείο βρέθηκαν κυρίως το πρωί μέχρι και το μεσημέρι και μέλη της ΜΚΟ ΠΡΑΞΙΣ, τα οποία έστησαν στην συμβολή των οδών Παιονίου και Αχαρνών ένα πρόχειρο ιατρείο στο οποίο εξετάζουν πρόσφυγες ασθενείς, ενώ υπάρχει και παιδίατρος.

Στο μεταξύ, και μια ομάδα από το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων επισκέφτηκε τους πρόσφυγες της πλατείας για να ενημερώσει όσους επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο, για το τι πρέπει να κάνουν, πού να απευθυνθούν και τι διαδικασίες να ακολουθήσουν.

Ορισμένοι βέβαια προτιμούν να κάνουν μια βόλτα στους γύρω δρόμους, κάποιοι αγοράζουν κάρτες και μονάδες για το κινητό τους από τους πωλητές που έχουν στηθεί ακριβώς έξω από την στάση του Ηλεκτρικού, αλλά σχεδόν όλοι επιστρέφουν πάλι στο ίδια παγκάκια και εύχονται να τελειώσει το δράμα τους όσο το δυνατόν συντομότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.