Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΡΑΤΖΟΛΑ ΨΩΜΙ

- Αυτή τη στιγμή βρίσκονται τουλάχιστον 3.400 πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού - Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο από το κράτος ...



- Αυτή τη στιγμή βρίσκονται τουλάχιστον 3.400 πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού
- Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο από το κράτος που να συντονίζει τις δωρεές των εθελοντών προς τους πρόσφυγες
- Οι πρόσφυγες, ταλαιπωρημένοι και χωρίς να έχουν καμία φροντίδα τρέχουν πάνω στα αυτοκίνητα των εθελοντών
- Προσπαθούν με αγωνία να πάρουν έστω ένα κομμάτι ψωμί, αλλά οι εθελοντές φοβούμενοι, εξαφανίζονται με τα αυτοκίνητά τους
- ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ
Χαοτική είναι η κατάσταση στο Ελληνικό στο οποίο βρίσκονται περισσότεροι από 3.400 πρόσφυγες σε όλες τις εγκαταστάσεις, καθώς ουδείς από τους αρμοδίους δεν υπάρχει εκεί να συντονίζει την κατάσταση και διαρκώς επικρατεί πανικός.


Μπροστά στο δράμα των προσφύγων χιλιάδες Έλληνες έχουν ευαισθητοποιεί και σπεύδουν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, προκειμένου να προσφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας. Φτάνουν εκεί με τα αυτοκίνητά τους και γεμάτα πορτ παγκάζ, αλλά μόλις γίνουν αντιληπτοί από τους μετανάστες επικρατεί πανδαιμόνιο.

Οι πρόσφυγες που ζουν υπό άθλιες συνθήκες, χωρίς νερό, χωρίς τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη βλέποντας Έλληνες να φέρνουν διάφορα πράγματα, τρέχουν με αγωνία για να μπορέσουν να πάρουν έστω ένα κομμάτι ψωμί. Αυτή η κατάσταση όμως δεν έχει κανένα συντονισμό, με αποτέλεσμα να επικρατεί πανδαιμόνιο.


Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως αυτοκίνητα εθελοντών φτάνουν στο Ελληνικό και μόλις γίνουν αντιληπτοί από τους πρόσφυγες, γίνεται κυριολεκτικά πανδαιμόνιο. Οι πρόσφυγες εξαθλιωμένοι και ταλαιπωρημένοι ορμούν πάνω στα αυτοκίνητα, οι εθελοντές φοβούνται αυτό το χάος και πολλοί είναι εκείνοι που μπαίνουν ξανά στο αυτοκίνητό τους και απομακρύνονται με ταχύτητα από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

 Είναι χαρακτηριστική η εικόνα που κατέγραψε η κάμερα του Newsit. Ένας εθελοντής φτάνει στο Ελληνικό με το αυτοκίνητό του. Πρόσφυγες τρέχουν, ανοίγουν το πορτ παγκάζ και παίρνουν τα πράγματα που υπάρχουν μέσα. Αυτό το πανδαιμόνιο όμως φοβίζει τον εθελοντή, ο οποίος πατάει γκάζι και εξαφανίζεται με το πορτ παγκάζ ανοιχτό.

Οι αρμόδιοι φορείς έχοντας αφήσει στο έλεος του θεού τους πρόσφυγες και μην έχοντας την παραμικρή οργάνωση, όχι μόνο έχουν παρατήσει τους πρόσφυγες, αλλά με την ανοργανωσιά τους δεν αφήνουν και τους εθελοντές να προσφέρουν σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους μία μικρή βοήθεια.





Συνολικά 9.500 πρόσφυγες έχουν καταγραφεί στην Αττική, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.Η κατάσταση παραμένει χαοτική στο λιμάνι του Πειραιά, όπου παραμένουν "εγκλωβισμένοι" 4.000 άνθρωποι, έχοντας βρει... καταφύγιο στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, στις πύλες Ε1, Ε2, Ε3, Ε6 και Ε7, καθώς και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ.

Στην πύλη Ε1 έχει διαμορφωθεί μια άτυπη αποθήκη με τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, τα οποία οι εθελοντές διοχετεύουν στους πρόσφυγες σε όλο το λιμάνι.

Στο Ελληνικό, 3.256 πρόσφυγες είναι μοιρασμένοι στις εγκαταστάσεις του χόκεϊ και στο παλαιό δυτικό αεροδρόμιο, 1.350 φιλοξενούνται στο Σχιστό, 700 στον Ελαιώνα και 250 στην πλατεία Βικτωρίας.

Κώστας Στάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.