Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΟΡΟΪΔΑ... ΤΟ 54% ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ...

Ξενοφοβία, αρνητικό κλίμα, σύνδεση με την τρομοκρατία, ελλειπή ενημέρωση... Σύμφωνα με γκάλοπ...του YouGov, το 54% των Βρετανών πολιτών...


Ξενοφοβία, αρνητικό κλίμα, σύνδεση με την τρομοκρατία, ελλειπή ενημέρωση... Σύμφωνα με γκάλοπ...του YouGov, το 54% των Βρετανών πολιτών συμφωνεί με τα μέτρα που έλαβε η Δανία κατά των προσφύγων και ζητάει από τη Βουλή των Κοινοτήτων να ψηφίσει ανάλογο νόμο.

Το γκάλοπ αποτυπώνει τη γενική άποψη των πολιτών, δεν διευκρινίζει, ωστόσο, τα επιχειρήματα όσων συμμετείχαν. Η Δανία «πέρασε» πριν λίγες μέρες νόμο, με τον οποίο επιδιώκει να περιορίσει τις ροές των προσφύγων στο έδαφός της. Ένα από τα μέτρα που έλαβε, αφορά την «κατάσχεση» χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων, με τη δικαιολογία ότι αυτά θα χρησιμεύσουν για την κάλυψη του κόστους συντήρησης αυτών των ανθρώπων. Όπως δήλωσαν ευρωπαϊκές και όχι μόνο οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η συγκεκριμένη πρακτική παραπέμπει στη ναζιστική Γερμανία.

Στο ίδιο γκάλοπ, μόλις το 8% των ερωτηθέντων δήλωσε κάθετα την αντίθεσή του στο συγκεκριμένο νομοθέτημα. Στη Δανία, όπου ψηφίστηκε ο αμφιλεγόμενος αυτός νόμος, μόλις το 38% ήταν υπέρ, ενώ το 39% είχε δηλώσει απερίφραστα ότι αντιτίθεται.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, το 60% των Γερμανών είχε δηλώσει ότι είναι υπέρ της απομάκρυνσης των προσφύγων από τη χώρα τους και μόλις το 18% ήταν αντίθετο. Από τις εφτά χώρες που διεξήχθη το γκάλοπ του YouGov, η Σουηδία ήταν εκείνη που παρουσίασε τα μεγαλύτερα ποσοστά αντίθεσης στο νόμο τςη Δανίας, με 44%, έναντι 41% που το υποστήριζαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.