Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΠΛΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΩΝ.... ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ

Διπλή επίθεση ομάδας ενόπλων, που πρόσκεινται σε παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στ...



Διπλή επίθεση ομάδας ενόπλων, που πρόσκεινται σε παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου. Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν αρχικά σε εστιατόριο-καφέ ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν σε πολυτελές ξενοδοχείο κρατώντας άγνωστο αριθμό ομήρων. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 20 νεκρούς και 15 τραυματίες.

Πριν την εισβολή, οι τρομοκράτες έκαψαν αυτοκίνητα και πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ αντάλλαξαν πυρά με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που έσπευσαν στο σημείο.

Στη συνέχεια μπήκαν στο ξενοδοχείο κρατώντας ομήρους όλους όσοι βρίσκονταν στο εσωτερικό του και δεν πρόλαβαν να διαφύγουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους ομήρους ενδέχεται να βρίσκονται Αμερικανοί και Γάλλοι στρατιώτες. Επικεφαλής του τοπικού νοσοκομείου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 20 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 15 νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.


REUTERS / STRINGER
«Υπάρχουν δεκάδες νεκροί»

Για δεκάδες νεκρούς εντός του ξενοδοχείου, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Μπουρκίνα Φάσο, Alpha Barry σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Reuters. Θύματα υπάρχουν και από την επίθεση στο εστιατόριο-καφέ Cappucino το οποίο οι τρομοκράτες «χτύπησαν» πριν εισβάλουν στο Splendid, όπως τουλάχιστον υποστήριξε υπάλληλός του, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.