Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΑΝΙΟ ΓΥΜΝΟΙ... ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΑΣ» ΑΝΗΚΟΥΣΤΕΣ «ΟΔΗΓΙΕΣ» ΚΥΠΡΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ!

Μετά τα απανωτά κρούσματα καθηγητών με παιδοφιλικές τάσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά μαθητών τους, καθηγητή χρήστη ναρκωτικώ...



Μετά τα απανωτά κρούσματα καθηγητών με παιδοφιλικές τάσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά μαθητών τους, καθηγητή χρήστη ναρκωτικών και καθηγήτρια γυμναστικής με υβριστική συμπεριφορά, τώρα έρχεται ακόμα μια υπόθεση, η οποία έπεφτε στα "μαλακά" που φέρνει το Υπουργείο Παιδείας ακόμα μια φορά σε δύσκολη θέση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απουσία ενός συστήματος αξιολόγησης του διδακτικού προσωπικού
Όλα συνέβησαν κατά την διάρκεια της εκπομπής της Γωγούς Αλεξανδρινού στο Σίγμα, όταν μια τηλεθεατής σε παρέμβασή της κατήγγειλε την άκρως προβληματική συμπεριφορά καθηγήτριας Θεολογίας σε σχολείο της Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε η μητέρα για τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό, προέτρεπε τα παιδιά όταν κάνουν μπάνιο να μην βγάζουν τα εσώρουχά τους, ώστε να μην τους αντικρίζουν γυμνοί οι... φύλακες άγγελοί τους!

Η καταγγέλουσα μητέρα πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα η κόρη της επεδείκνυε περίεργη συμπεριφορά, ενώ ο τρόπος σκέψης της φαινόταν να έχει αλλάξει, ζητώντας παράλληλα να κάνει ντους με τα εσώρουχά της. Ανήσυχη η μητέρα έκανε μια μεγάλη κουβέντα με την κόρη της, οπότε και η μαθήτρια εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της αυτά που τους προέτρεπε να πράξουν η Θεολόγος στο μάθημα των Θρησκευτικών.

ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Δημοσιογράφος της εκπομπής διερεύνησε την ιδιαίτερα περίεργη υπόθεση, βγάζοντας "λαυράκι", αφού αποκαλύφθηκε ότι "βροχή" έπεφταν τα παράπονα για την εν λόγω εκπαιδευτικό, με το Υπουργείο να έχει λάβει γνώση για την προβληματική της συμπεριφορά εδώ και αρκετό καιρό. Παραταύτα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ουδεμία επίσημη ενέργεια έγινε από πλευράς Υπουργείου για διερεύνηση των παραπόνων μέχρι σήμερα, οπότε και τίθεται εύλογα το ερώτημα για τις διαδικασίες αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού στην Κύπρο και υπό ποιες συνθήκες, καθώς κι αν αυτές είναι αδιάβλητες, κλπ., πόσω μάλλον δε όταν ένας καθηγητής δίνει στους μαθητές κατευθύνσεις, χωρίς καμία λογική εξήγηση.

Το Υπουργείο στον αντίποδα, αν και δηλώνει ότι τελεί εν γνώσει της περίπτωσης της συγκεκριμένης καθηγήτριας, ωστόσο αντιτείνει ότι «Δεν έχουμε καταγγελίες», κάτι που που δήλωσε με παρέμβασή του στην εκπομπή ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης. Παράπονα έχουν ειπωθεί, αλλά δεν έχει προκύψει επίσημη καταγγελία, τόνισε,  για την συμπεριφορά της εν λόγω εκπαιδευτικού.

«Από τη στιγμή που δεν υπήρχε οποιαδήποτε καταγγελία, δεν μπορούσαμε να προβούμε στη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων εναντίον της καθηγήτριας», προσέθεσε ο κ. Λούης.

Ερωτηθείς από την παρουσιάστρια, εάν υπήρχαν σημάδια προβληματικής συμπεριφοράς της καθηγήτριας στο παρελθόν, ο κ. Λούης ανέφερε ότι στην εικοσάχρονη πορεία κάποιου εκπαιδευτικού στα σχολεία ενδέχεται να έχουν εκφραστεί κάποια παράπονα.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ
«Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας πρόκεται να προχωρήσει σε διερεύνηση του περιστατικού, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει στους μαθητές σωστή μόρφωση, χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα με τους εκπαιδευτικούς».

Παράλληλα, ο κ. Λούης ξεκαθάρισε ότι η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει τις θέσεις της εκπαιδευτικού, περί «φυλάκων αγγέλων», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι ακραίες συμπεριφορές είτε φραστικές, είτε στην πράξη, δεν είναι αποδεκτές. Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι το Υπουργείο Παιδείας θα ενεργήσει πάραυτα, είτε κάνοντας τις ανάλογες συστάσεις στην καθηγήτρια είτε παρακολουθώντας το φαινόμενο.

Επεσήμανε συμπληρωματικά ότι «Οι όποιες συμπεριφορές στην τάξη πρέπει να είναι μέσα στα εκπαιδευτικά και ψυχολογικά πλαίσια, για να μπορεί η προσωπικότητα του παιδιού να αναπτύσσεται με σωστό τρόπο».

Ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης κλήθηκε, παράλληλα, να απαντήσει ερώτημα που αφορούσε τον τρόπο χειρισμού περιπτώσεων εκπαιδευτικών που είναι δυνατόν να κριθούν ακατάλληλοι ως προς τη διεκπεραίωση του εκπαιδευτικού τους έργου. Απάντησε ότι το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει τους απαραίτητους μηχανισμούς, εφόσον κριθεί απαραίτητο και αφού στοιχειοθετηθεί μια υπόθεση να απομακρυνθεί ο εκπαιδευτικός από τις σχολικές τάξεις.

Πηγή: Σημερινή/Σίγμα


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.