Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο 29ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΑΒΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!!!

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Βελγίου υποπτεύονται ότι ο Abdelhamid Abaaoud, 29 ετών, είναι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι, όπως γράφε...

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Βελγίου υποπτεύονται ότι ο Abdelhamid Abaaoud, 29 ετών, είναι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι, όπως γράφει η De Standaard.
Ο Abdel Hamid Abaaoud είναι ο φερόμενος επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας του Βερβιέ η οποία εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την βελγική αστυνομία. Δύο τχιζαντιστές είχαν σκοτωθεί στο Βερβιέ και ένας άλλος είχε τραυματιστεί. Ο Abdelhamid Abaaoud είχε καταδικαστεί σε 20ετή φυλάκιση από το δικαστήριο των Βρυξελλών το οποίο τον θεωρεί έναν από τους επικεφαλής της «θυγατρικής της Συρίας».
Ο ίδιος έχει γεννηθεί στις 4/8/1987 στην περιοχή Μολενμπίκ των Βρυξελλών. Ο πατέρας του Ομάρ είναι μανάβης στην γειτονιά αυτή, ενώ ο 28χρονος τζιχαντιστής πιστεύεται πως είχε πάρει μαζί του στην Συρία και τον 13χρονο αδερφό του. Η οικογένειά του είχε σε κάποια στιγμή ανακοινώσει πως ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ ήταν νεκρός, κάτι που όμως αμφισβητούν οι αρχές.
Ο ίδιος έχει εμφανιστεί σε βίντεο και περιοδικά προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, να περηφανεύεται για το πώς ξεγέλασε την αστυνομία. Πιστεύεται πως βρέθηκε στη Ράκκα από τον Απρίλη έως τον Ιούνιο του 2014 και κατόπιν στην Ταμπκα, το Ντέιρ εζ Ζορ και τελικά το Κομπάνι.

Το Βέλγιο είναι άντρο τρομοκρατών

Είχε ήδη όνομα στο Βέλγιο, αλλά το προάστιο των Βρυξελλών Μολενμπίκ (Molenbeek-Saint-Jean) έγινε θέμα διεθνώς σε λίγες ώρες. Εκεί συνελήφθησαν άτομα που συνδέονται άμεσα με το μακελειό στο Παρίσι.
Για πολλούς, η κοινότητα αυτή είναι μια από τις ευρωπαϊκές βάσεις της ισλαμικής τρομοκρατίας. Οι συλλήψεις που έγιναν το περασμένο Σάββατο απέδειξαν ότι κάτι συμβαίνει εκεί.
Η επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών (Μάιος 2014), η ομάδα του Verviers που εξαρθρώθηκε αφήνοντας θύματα (Ιανουάριος 2015) και η αποτυχημένη επίθεση στο τρένο Thalys που πήγαινε Βρυξέλλες-Παρίσι (Αύγουστος 2015), όλα αυτά τα γεγονότα έχουν ένα σύνδεσμο με αυτό το προάστιο των Βρυξελλών. Πρόκειται για ένα μέρος με εξωφρενικό πληθυσμό, διαμένουν 97.000 κάτοικοι σε έκταση μικρότερη από 6 χιλιόμετρα.
Αν πάει κανείς λίγο πίσω στο χρόνο, από το προάστιο Μολενμπίκ έφυγαν και οι εκτελεστές του Αφγανού ηγέτη Ahmed Shah Massoud, που σχετίζονται με την επίθεση της 11ης Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ. Στο ίδιο προάστιο ζούσαν και δύο πρωταγωνιστές των επιθέσεων στη Μαδρίτη, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο 191 ανθρώπων το 2004.


Γκέτο ισλαμιστών

Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν τα γένια των ισλαμιστών, δεν εργάζονται. «Εδώ πολλοί νέοι έφυγαν στη Συρία επειδή κανείς ποτέ δεν ασχολήθηκε πραγματικά μαζί τους. Οι φανατικοί εκεί τους δίνουν την εντύπωση ότι υπάρχουν. Εγώ σπούδασα, μιλάω γαλλικά, αραβικά και ολλανδικά αλλά για να βρω δουλειά δίνω τη διεύθυνση ενός φίλου μου που δεν μένε στο Μολενμπίκ» δηλώνει ένας νεαρός στην Le Monde.
Και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν τρία Μολενμπίκ: εκεί που μένει η εύπορη μεσαία τάξη, εκεί που υπάρχουν πλούσιες μονοκατοικίες και εκεί που είναι «η περιοχή των Αράβων». Στην τελευταία οι γυναίκες φοράνε μπούρκα και μακριά ρούχα και δεν συχνάζουν σχεδόν καθόλου Βέλγοι.
Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, εθνικιστής φλαμανδός, δήλωσε έτοιμος «να καθαρίσει» το προάστιο Μολενμπίκ. Από την πλευρά της η δήμαρχος της περιοχής ζητάει συνεχώς επιπλέον αστυνομική βοήθεια. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ αποκάλεσε «γιγάντιο πρόβλημα» το σύνδεσμο μεταξύ Μολενμπίκ και τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι ο προηγούμενος δήμαρχος ευθύνεται για την κατάσταση.
«Εγώ δεν φταίω, τέτοια γεγονότα όπως αυτά στο Παρίσι δεν συνέβησαν ποτέ όσο εγώ ήμουν δήμαρχος» απάντησε ο τελευταίος. Δήλωσε, μάλιστα, ότι η τοπική αστυνομία αποδεκατίστηκε και ότι οι πολίτες ζουν κλεισμένοι στον εαυτό τους. Ο πρώην δήμαρχος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο θυμός της βελγικής κυβέρνησης οφείλεται στην αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.