Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ... Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑΔΩΝ...

Με τον προσήκοντα σεβασμό, την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια ο δραστήριος Σύλλογος των εν Γαστούνη Κεφαλληνίων, εόρτασε ...

Με τον προσήκοντα σεβασμό, την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια ο δραστήριος Σύλλογος των εν Γαστούνη Κεφαλληνίων, εόρτασε στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γαστούνης, τον προστάτη τους Άγιο Γεράσιμο τον νέο ασκητή, επί τη εορτή της ανακομιδής του Τιμίου αυτού Λειψάνου στις 20 Οκτωβρίου του έτους 1581.

Ο νέος αυτός ασκητής ο οποίος ονομάστηκε έτσι για να τον ξεχωρίζουν από τον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη, είχε Θείους πόθους και Ουράνιους και έτσι αναδείχτηκε ως μία από τις σπουδαιότερες μορφές του μοναχισμού των νεωτέρων χρόνων και ισάξιος των μεγάλων μοναχών των πρωτοχριστιανικών χρόνων.

Γεννήθηκε το 1506 στα Τρίκαλα της Κορινθίας και καταγόταν από την επιφανή Βυζαντινή οικογένεια των Νοταράδων, οι οποίοι είχαν συγγενική σχέση με αυτή των Παλαιολόγων.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φιλάρετο Σπανόπουλο, καθώς επίσης από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Γαστούνης Αιδεσιμολογιότατο π. Χαράλαμπο Δέρβο και άλλους Ιερείς.

Κατά την διακονία του Θείου Κηρύγματος ο Θεοφιλέστατος κ. Αθανάσιος, αναφέρθηκε διεξοδικά στους σταθμούς των μοναστικών περιπλανήσεων του εορταζομένου Αγίου, σε μεγάλα μοναστικά-πνευματικά κέντρα της Ελλάδος και του Εξωτερικού και την κατάληξη αυτού στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ομαλών, όπου και ίδρυσε την γυναικεία Μονή, με το όνομα «Νέα Ιερουσαλήμ», ζώντας ως πραγματικός ασκητής, φθάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη αρετής και αγιότητας και κατέστη έτσι μυρίπνοο άνθος του παραδείσου καθώς επίσης προστάτης των Ορθοδόξων και πολύτιμος πνευματικός θησαυρός της Κεφαλληνίας.

Μετά δε το τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Γερασίμου και της Ιεράς αυτού Εμβάδος, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Γαστούνης στους δρόμους της Πόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.