Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΜΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΝΑ ΜΕ ΣΦΑΞΕΙ»... ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ...

Ένας μαθητής και ένας καθηγητής υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά την επίθεση μασκοφόρου με σπαθί στο σχολείο Kronan στη Σουηδία. Δύο ακόμα...



Ένας μαθητής και ένας καθηγητής υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά την επίθεση μασκοφόρου με σπαθί στο σχολείο Kronan στη Σουηδία. Δύο ακόμα νέοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ο δράστης υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση σε κοντινό νοσοκομείο.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για σκηνές χάους στο σχολείο που βρίσκεται στη δυτική πόλη Trollhattan. Εκατοντάδες μαθητές προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το κτίριο ουρλιάζοντας. Ο καθηγητής υπέκυψε στα τραύματά του στο σχολείο, ενώ ένας 11χρονος, ένας 15χρονος και ένας ακόμα καθηγητής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι νέοι, όπως δήλωσε μαθητής στη σουηδική τηλεόραση, θεώρησαν αρχικά ότι πρόκειται για πλάκα. "Φορούσε μάσκα, μαύρα ρούχα και κρατούσε ένα μακρύ σπαθί". Ο δράστης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Thomas Fuxborg, είναι γύρω στα 20 και είχε μαζί του τουλάχιστον ένα ακόμα μαχαίρι. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν 2 φορές και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι όπλισε το χέρι του.

"Ήμουν στην τάξη όταν μια από τις συμμαθήτριες της αδερφής μου της τηλεφώνησε να την προειδοποιήσει ότι υπήρχε δολοφόνος στο σχολείο. Κλειδώσαμε την πόρτα, αλλά ο καθηγητής μας ήταν ακόμα έξω στον διάδρομο. Θέλαμε να τον προειδοποιήσουμε και έτσι κάποιοι βγήκαμε από την τάξη. Τότε είδα τον δολοφόνο. Φορούσε μάσκα και κρατούσε ξίφος. Ο καθηγητής μας μαχαιρώθηκε. Ο δολοφόνος άρχισε να με κυνηγά και έτρεξα σε άλλη τάξη. Αν δεν είχα τρέξει, θα με είχε σκοτώσει. Είμαι πραγματικά φοβισμένος", δήλωσε μαθητής σε τοπική εφημερίδα.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Stephen Löfven, που θα ταξιδέψει στην περιοχή το απόγευμα, έκανε λόγο για μαύρη μέρα στη Σουηδία. "Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν όλη τη συμπαράσταση που χρειάζονται", σημείωσε αναφερόμενος στις οικογένειες των θυμάτων, τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου. defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.