Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η DUMA ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΟΡΓΩΝΟΥΝ «ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Ποιά είναι πραγματικά η Duma στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας που τόσο σάλο προκάλεσαν πρόσφατοι βομβαρδισμοί του συριακού στρ...



Ποιά είναι πραγματικά η Duma στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας που τόσο σάλο προκάλεσαν πρόσφατοι βομβαρδισμοί του συριακού στρατού ;

Eίναι είναι μικρό Αφγανιστάν ο δούρειος ίππος της πρωτεύουσας.Υπάρχει μια ολόκληρη πολιτεία υπόγεια με δαιδαλώδη τούνελ πολλών χιλιομέτρων κάτω από την ήδη υπάρχουσα πόλη.Το ύψος τους φθάνει ως και τα 18 μέτρα.Οι έξοδοί τους πολλές φορές καταλήγουν μέσα στη Δαμασκό ενώ τις περισσότερες φορές στα προάστια της από όπου και ξεπηδούν οι αντάρτες και αρχίζουν να βάλουν από απόστασης βολής πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας.Και στο Αφγανιστάν η περιβόητη αλ Κάιντα σαουδαραβικής κοπής στήριξε την εδραίωσή της σε αντίστοιχες σήραγγες και υπόγειες πολιτείες.Χρειάζονται υπερσύγχρονα μηχανήματα για να σχηματιστούν αυτά τα συγκροτήματα.Στην περίπτωση της Duma το έδαφος λειαίνεται με σύγχρονα μηχανήματα συμπίεσης ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για την ύπαρξη τούνελ.

Τα τρομοκρατικά δίκτυα εισήγαγαν μαζικά στη Συρία όπλα και και γενικότερα οπλικά συστήματα και ότι άλλο χρειάζονταν με τη διαδεδομένη σε εποχές κρίσης και μάλιστα εμπόλεμης κατάστασης εξαγοράς διεφθαρμένων συνειδήσεων.Αγόραζαν για μισή ώρα ή μια ώρα ένα δρόμο ή μια ορισμένη χιλιομετρική απόσταση ξεκινώντας από τα σύνορα και η διέλευση και προώθηση γινόταν απρόσκοπτα.

OI ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΟΥΝΕΛ

Σε δημοσίευμα του το timesofisrael στις 18 Ιούλ 2014 αναφέρει ότι οι σήραγγες της Χαμάς έχουν βάθος που ανέρχεται ως και στα 60 πόδια και μήκος ένα μίλι και είναι πολλαπλές δηλ. δίκτυο.Είναι δυσκολοεντοπίσιμες και μόνο αν βελτιωθούν οι μέθοδοι ανίχνευσης θα υπάρξουν αποτελέσματα. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, εάν οι μέθοδοι ανίχνευσης βελτιωθούν.

Ο στρατηγός Miki Edelstein, διοικητής μονάδας στη Γάζα είχε δηλώσει ότι ανακαλύφθηκε τον Οκτώβρη του 2013 η είσοδος ενός τούνελ της Χαμάς που ήταν στην πίσω αυλή της κατοικάις ενός πολίτης στη Rafah.
Ο στρατηγός Shimi Daniel, δήλωσε το 2014 στο Channel 2 ότι οι είσοδοι των τούνελ βρίσκονται ως και μέσα στα σπίτια των κατοίκων και όταν φθάνει ο στρατός βρίσκει να τις έχουν κλείσει με φρέσκο τσιμέντο. Στρατιώτες της μονάδας Samur, εξειδικευμένες σε επιχειρήσεις αντιτούνελ εισάγουν ρομπότ σε αυτές.Αυτά είναι σε θέση να στείλουν βίντεο στη μονάδα που είνι επί τους εδάφους και μπορούν να χαρτογραφήσουν τη σήραγγα.Causdhodshohsd Cayfsfysgyi



Στη συνέχεια ο στρατός οδηγεί συνήθως εκπαιδευμένα σκυλιά σε ανίχνευση εκρηκτικών της μονάδας Oketz μέσα στο τούνελ.Αν εντοπίσουν εκρηκτικά αυτά εξουδετερώνονται με τη βοήθεια ρομπότ και μόνο τότε ο στρατός μπορεί να κατέβει μέσα στις γαλαρίες. Πολλά από αυτά τα τούνελ έχουν πολλές εξόδους ώστε να επιτρέπουν πολλαπλή επίθεση.

Η καταστροφή τους δεν είναι εύκολη. Τα τούνελ μπορούν να χτυπηθούν από ψηλά. Ο στρατηγός Asaf Agmon, επικεφαλής του Ινστιτούτου για τις στρατηγικές αέρος και διαστήματος τ.πιλότος και διοικητής μονάδας δή΄λωσε ότι τα τούνελ από μπετόν αρμέ εύκολα τα διαπερνά μια βόμβα ενός τόνου που εκτοξεύεται από αεροσκάφος.Οι βόμβες εκρήγυνται μόνο μετά την διείσδυση στο κενό της σήραγγας. Ο πρώην διοικητής του μηχανικού τονίζει ότι για να διαλυθεί πλήρως το σύστημα ενός τούνελ απαιτείται βαρύς εξοπλισμός γεωτρήσεων και πολλές εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών υλών σε όλο το μήκος της.Αυτή η φάση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού οι καπνοί είναι ορατοί απο μακριά και η μεταφορά εκρηκτικών σε αυτήν την ποσότητα είναι πολύ επικίνδυνη στο πεδίο της μάχης.

Oι δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζει ο συριακός στρατός σε αυτόν τον πραγματικό υπόγειο και ύπουλο πόλεμο όπου τα τρομοκρατικά δίκτυα υποσκάπτουν κυριολεκτικά το μέλλον της χώρας είναι προφανείς.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.