Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ... ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ...!!!

Για μια “κάκιστη διαπραγματευτική στρατηγικής, μιας κυβέρνησης της οποίας ηγείτο ο Αλέξης Τσίπρας και μας οδήγησε σε ένα τρίτο σκληρό μν...


Για μια “κάκιστη διαπραγματευτική στρατηγικής, μιας κυβέρνησης της οποίας ηγείτο ο Αλέξης Τσίπρας και μας οδήγησε σε ένα τρίτο σκληρό μνημόνιο”, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη, στο Star. Ο κ. Λαφαζάνης επιβεβαίωσε πως στις επερχόμενες εκλογές θα συμπορευτεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά όχι με τον Γιάνη Βαρουφάκη, εκτός απροόπτου.

Σε ερώτηση αν θα συνεργαστεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Λαφαζάνης επιβεβαίωσε τις φήμες: “Βεβαίως θα συνεργαστούμε και θα συμπορευτούμε στις εκλογές με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η μορφή με την οποία θα γίνει αυτό θα αποφασιστεί σύντομα”.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας ερωτηθείς για το αν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος, σχεδόν το απέκλεισε, λέγοντας: “Δεν έχω μιλήσει με τον Βαρουφάκη. Δεν νομίζω πως θα συνεργαστούμε”.

Απαντώντας στην κατηγορία του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ότι η Αριστερή Πλατφόρμα με τη στάση της “έριξε την αριστερή κυβέρνηση”, τόνισε: “Η κυβέρνησης παραιτήθηκε. Δεν την έριξε κανείς. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραίτησε την κυβέρνηση. Δεν τόλμησε να πάει στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης”.

Όταν, όμως, ρωτήθηκε, αν θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε: “Έχουμε πει ότι ψήφος εμπιστοσύνης σε μνημόνια δεν δίνουμε”.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Mrb για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγορά», που δείχνει την Λαϊκή Ενότητα να μπαίνει στην Βουλή με ποσοστό 5,1%, ο κ.Λαφαζάνης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα ποσοστά, εκφράζοντας την πεποίθηση και την αισιοδοξία πάντως πως το κόμμα του θα πάει πολύ ψηλά, αφήνοντας αιχμές για τις δημοσκοπήσεις που, όπως είπε όλα τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει έξω.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας έκανε λόγο για «μνημονιακή δικτατορία», καταγγέλοντας πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος νόμος εκτός από το μνημόνιο! «Δεν έχουμε ούτε Σύνταγμα, ούτε κανονισμό της Βουλής, υπάρχει μόνο το μνημόνιο» είπε με νόημα.

Αναφερόμενος στην επτάμηνη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Λαφαζάνης υποστήριξε πως δεν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο, ενώ απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν πως θέλει μνημόνιο με δραχμή, δήλωσε χαρακτηριστικά «προφάσεις εν αμαρτίαις το μνημόνιο είναι το ίδιο το ευρώ».

«Όσο η Ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη ,θα ζει με το μνημόνιο» τόνισε ο ίδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.