Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ: ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ!!!

Στη γαλλική Δικαιοσύνη απευθύνθηκε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, όταν αντιλήφθηκε ότι άγνωστοι, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι...


Στη γαλλική Δικαιοσύνη απευθύνθηκε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, όταν αντιλήφθηκε ότι άγνωστοι, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ενεργούν για λογαριασμό του ή έλεγαν ότι είναι ο... ίδιος, τηλεφωνούσαν σε Αφρικανούς ηγέτες και τους ζητούσαν να στείλουν χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από το εβδομαδιαίο περιοδικό Jeune Afrique. Πολλοί Αφρικανοί πρόεδροι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τους αγνώστους που, μιμούμενοι τη φωνή του κ. Λε Ντριάν, υποστήριζαν ότι Γάλλοι μυστικοί πράκτορες είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές στο Σάχελ αλλά το Παρίσι έκρυβε το γεγονός αυτό.

Ο υποτιθέμενος «υπουργός» ζητούσε κατόπιν από τους ηγέτες να πληρώσουν μερικά εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα, γιατί η πάγια θέση της Γαλλίας είναι να μην καταβάλλει χρήματα σε απαγωγείς.
Τους έδινε μάλιστα αριθμούς λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι χώρες τους θα αποζημιωθούν μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Πάντως, κανείς από τους Αφρικανούς προέδρους δεν πίστεψε αυτήν την ιστορία, καθώς όλοι τους έσπευσαν να τηλεφωνήσουν απευθείας στο γραφείο του κ. Λε Ντριάν.

Οι γαλλικές αρχές υποψιάζονται ότι πίσω από την απάτη κρύβεται ομάδα Γαλλοϊσραηλινών, η οποία τα τελευταία χρόνια κατάφερε να εξαπατήσει μεγαλοεπιχειρηματίες αποσπώντας σημαντικά ποσά.
Οι δράστες ζητούν πάντα να τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα ισχυριζόμενοι ότι εκπροσωπούν τις υπηρεσίες πληροφοριών ή ότι οι «όμηροι» είναι πράκτορες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.