Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: ΝΕΟ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ... ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ Β, ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!

​Στο «φως» έφερε η αρχαιολογική σκαπάνη ένα νέο μυκηναϊκό ανάκτορο σε πεδιάδα της Σπάρτης. Σε έκταση 35 τουλάχιστον στρεμμάτων, έχουν ...


​Στο «φως» έφερε η αρχαιολογική σκαπάνη ένα νέο μυκηναϊκό ανάκτορο σε πεδιάδα της Σπάρτης.
Σε έκταση 35 τουλάχιστον στρεμμάτων, έχουν εντοπιστεί θαμμένα οικοδομικά κατάλοιπα της μυκηναϊκής εποχής. Κατά την ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιείται από το 2009 στον λόφο του Αγίου Βασιλείου, κοντά στο χωριό Ξηροκάμπι Λακωνίας, ανακαλύφτηκαν επίσης πολλές πινακίδες Γραμμικής Β΄Γραφής, δηλαδή της πρώτης καταγραφής της ελληνικής γλώσσας.
Το Υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωση του, έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες φωτογραφίες, αναφέροντας παράλληλα πως αυτές οι γραπτές μαρτυρίες συνιστούν το πολυτιμότερο εύρημα της ανασκαφής, που καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό καθώς εντάσσεται στη σφαίρα της πρωτοϊστορίας για τον ελληνικό χώρο, όπου τα γραπτά τεκμήρια είναι ελάχιστα.
Μάλιστα η ανασκαφή στον Άγιο Βασίλειο χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο σπουδαίες συστηματικές ανασκαφές στον τομέα της ελληνικής πρωτοϊστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.