Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ...

Πάνδημος συμμετοχή και εφέτος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου της Πτολεμαΐδας, που πραγ...


Πάνδημος συμμετοχή και εφέτος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου της Πτολεμαΐδας, που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία ολόκληρου του Ιερού Κλήρου της περιοχής, τοπικών πολιτιστικών και στρατιωτικών αρχών.
Ο υπέρλαμπρος Ιερός Ναός βρέθηκε στο επίκεντρο του εορτασμού της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου, κατά το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου, με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού, την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Το έργο και ο βίος του Ιωάννου του Προδρόμου, πρέπει ν’ αποτελούν τον φωτεινό φάρο για όλους, επεσήμανε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Αρχιμ. Νικηφόρος Μανάδης.
Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας ο π. Νικηφόρος μας μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου, που απουσιάζει στην Μητέρα Εκκλησία στην Κων/πολη, προσκληθείς απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο
Ο Ναός εορτάζει στις 29 Αυγούστου, είναι μέρα νηστείας και όλα τα καταστήματα είναι κλειστά λόγω του ότι είναι ο Πολιούχος της πόλης. Ο Ναός του Αγίου Ιωάννη είναι ένα κόσμημα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.