Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ - ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Η ΣΥΡΙΑ

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Η ΣΥΡΙΑ Ο συριακός στρατός προελαύνει προς Παλμύρα.Το Σαββατοκύριακο προωθήθηκε στα δυτικά της αρχαίας ιστορ...



ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Η ΣΥΡΙΑ

Ο συριακός στρατός προελαύνει προς Παλμύρα.Το Σαββατοκύριακο προωθήθηκε στα δυτικά της αρχαίας ιστορικής πόλης ανοίγοντας και πάλι έναν δρόμο κλειδί για την επαναπροσέγγιση των εγκαταστάσεων πετρελαίου και αερίου που είναι σημαντικές για την τροφοδοσία της πρωτεύουσας. Οι πληροφορίες αυτές προέκυψαν τη Δευτέρα και προέρχονται τόσο από μια εφημερίδα όσο και από μια ομάδα επιθεώρησης.»Το πεζικό σημείωσε σημαντική πρόοδο στον τομέα της δυτικής Biyarat», αναφέρει η συριακή εφημερίδα Al-Watan.Προσθέτει ότι ο στρατός είχε εντείνει τις επιχειρήσεις του κατά της ISIL στην Παλμύρα και στα περίχωρα αυτής.

 


«Αυτό το Σαββατοκύριακο ο συριακός στρατός εκδίωξε τους τρομοκράτες της ISIL από την al-Biyarat και τώρα βρίσκεται στα 10 χλμ περίπου από την Παλμύρα » αναφέρει ως και το φιλοαντιπολιτευόμενο Observatoire syrien των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο.

Η ίδια ΜΚΟ αναφέρει ότι ο έλεγχος της ζώνης αυτής «επιτρέπει στο συριακό στρατό να διασφαλίσει ένα δρόμο μεταφοράς για το πετρέλαιο από το Jazal …σε άλλες συριακές πόλεις που έχει υπό τον έλεγχο του.» Ο συριακός στρατός επανέκτησε την Jazal, που βρίσκεται 20 χλμ ΒΔ της Παλμύρα από τους τρομοκράτες της ISIL την τελευταία εβδομάδα.(al manar 22/6/15)

…Oι δυνάμεις του συριακού στρατού “Tiger Forces” του στρατηγού Suheil Al-Hassan σε συνεργασία με την Liwaa Suqour Al-Sahra ,την 67η ταξιαρχία και τη 18η μονάδα τεθωρακισμένων ανακατέλαβαν ολοκληρωτικά σήμερα και το ύψωμα Jazal Gas Fields μετά από σφοδρές μάχες με το Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική περειφέρεια της Homs.Στρατιωτικές πηγές του κυβερνείου της Χομς αναφέρουν την πλήρη ανακατάληψη τόσο του υψώματος Jazal Gas Fields όσο και της πόλης Jazal αφήνοντας μόνο το κεντρικό δρόμο προς την αρχαία πόλη της Παλμύρας (Tadmur) υπό την κατοχή της ΙSIS .Tη στιγμή που οι συριακές δυνάμεις θα ελέγξουν αυτόν τον δρόμο θα έχουν πλέον διαγράψει μια σαφή πορεία προς την Παλμύρα από την βόρεια πλευρά στο Al- Amariyah.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Μια βδομάδα μετά την εκτεταμένη επίθεση που ξεκίνησε το συριακό παρακλάδι της Al-Qaïda η «Jabhat Al-Nusra» και οι σύμμαχοί της Harakat Ahrar Al-Sham και Al-Jaish Mujahiddeen κατά της πόλης του Χαλεπίου ο συριακός στρατός ανέτρεψε την έκβαση της μάχης και απώθησε τους τρομοκράτες από τις περιοχές Al-Khalidiyah και Al-Rashideen στο εσωτερικό της πόλης.

Το Σάββατο ο συριακός στρατός σε συνεργασία με τις Δυνάμεις της Εθνικής άμυνας (NDF), και τα τάγματα Al-Baas Kata’eb, και Al-Qods Liwaa οδήγησε μαι αντεπίθεση κατά των μαχητών της Jabhat Al-Nusra στην τοποθεσία Al-Khalidiyah.Κατόρθωσε να επανακτήσει όλα τα σημεία που ήταν υπό τον έλεγχο του εχθρού συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου.Έπειτα οι δυνάμεις του συριακού στρατού προωθήθηκαν στην περιοχή Al-Khalidiyah περιμετρικά στα ανατολικά της Al-Layramoun, όπου επανέκτησαν τρία οικοδομικά μπλοκ και 2 στρατηγικής σημασίας εργοστάσια μέσα στο βόρειο τομέα της περιοχής Χαλεπίου.

Στα δυτικά του Χαλεπίου οι σύριοι στρατιώτες συνέχισαν την αντεπίθεσή τους στην περιοχή Al-Rashideen και Al-Zahra σκοτώνοντας 14 τζιχαντιστές της Jabhat Al-Nusra και της Jaish Al-Mujahiddeen .Επανέκτησαν και το μεγάλο τζαμί του Χαλεπίου που βρίσκεται πλησίον του κτιρίου της υπηρεσίας πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας στην Al-Zahra. (almasdarnews 22/6/15)

H Al-nusra αποσύρεται από το Βόρειο Χαλέπι. Αποσύρει όλους τους μαχητές της από τις ζώνες στο βόρειο τμήμα του Χαλεπίου. HispanTV



dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.