Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ... ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟΥΣ «ΘΕΣΜΟΥΣ»

Συμφωνία πριν την έναρξη της Συνόδου ζητάνε Ολάντ και Μέρκελ! Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν διαμηνύσει στην Ελλάδα ότι πρέπει να έχ...



Συμφωνία πριν την έναρξη της Συνόδου ζητάνε Ολάντ και Μέρκελ!

Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν διαμηνύσει στην Ελλάδα ότι πρέπει να έχει διαπραγματευτεί και γράψει με τους τρεις θεσμούς μια λεπτομερή συμφωνία για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, πριν από την κρίσιμη Σύνοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές την Δευτέρα.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το κυβερνητικό συμβούλιο την Κυριακή για την εξέταση των συμβιβαστικών προτάσεων, ο Φρανσουά Ολάντ και η Άγκελα Μέρκελ τηλεφώνησαν στον Αλέξη Τσίπρα για να του υπενθυμίσουν ότι πρέπει να έχει μια συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ενόψει της συνόδου.

Οι δύο ηγέτες του είπαν ότι η σύνοδος δεν είναι για «διαπραγματεύσεις» - κάτι πρακτικά αδύνατο με 19 μέλη παρόντα – και του απηύθυναν έκκληση να φτάσει σε μια συμφωνία με τους θεσμούς. Αν επιτευχθεί μια συμφωνία, τότε η σύνοδος μπορεί να αρχίσει την συζήτηση για το ελληνικό χρέος και μια τρίτη διάσωση.

Ο Τσίπρας στους θεσμούς!

Μεγάλη Δευτέρα η σημερινή για την Ελλάδα και η καρδιά της ευρωζώνης χτυπά στις Βρυξέλλες. Η αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης φθάνει στο τέλος της και όλοι εύχονται να είναι... αίσιο, αν και οι ενδείξεις δεν επιτρέπουν θετικές σκέψεις.

Τον υπέρ πάντων αγώνα θα δώσει τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής, με τους Γερμανούς να πιέζουν για επίτευξη συμφωνίας πριν από την έναρξη της Συνόδου.

Ωστόσο, αύριο στις 12μ.μ. ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του επικεφαλής Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Την συνάντηση έχει ζητήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ ο οποίος νωρίτερα θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τον Μάριο Ντράγκι ενδέχεται να αντικαταστήσει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας θα έχει τετ α τετ συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών, από την αρχή των διαπραγματεύσεων, χωρίς την παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ.

Στη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να γεφυρώσει τις δύο ασυμβίβαστες εντολές που έλαβε από τους ψηφοφόρους: να βάλει τέλος στην λιτότητα και να βάλει φρένο σε επιπλέον δαπάνες, ικανοποιώντας παράλληλα τις απαιτήσεις των δανειστών για μεταρρυθμίσεις που θα κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.