Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΤΖΑΜΙ, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ

Η Daesh μετέτρεψε την εκκλησία του Αγίου Εφραίμ του Σύριου σε τζαμί στην Μοσούλη.Σκοπεύει δε να κάνει επίσημα εγκαίνια της αλλαγής χρή...



Η Daesh μετέτρεψε την εκκλησία του Αγίου Εφραίμ του Σύριου σε τζαμί στην Μοσούλη.Σκοπεύει δε να κάνει επίσημα εγκαίνια της αλλαγής χρήσης του χώρου κατά την επέτειο την κατάκτησης της πόλης από τις δυνάμεις της.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η οργάνωση του »Ισλαμικού Κράτους » έκανε εκτεταμένη αφισοκόληση στους δρόμους της πόλης μ ετην οποία ανακοίνωνε ότι η εκκλησία θα ανοίξει και επίσημα ως τζαμί. Η μεγαλύτερη κινητοποίηση έγινε στην περιοχή των Μουτζαχεντίν, στο αριστερό τμήμα της πόλης της Μοσούλης. Η εκκλησία είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της πόλης ανέφερε τοπική πηγή.

Σημειωτέον ότι ότι η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση είχε ολοκληρώσει μια σειρά εργασιών για την μετατροπή του ναού σε τζαμί.Αφαίρεσε το σταυρό στον τρούλο και κάλυψε την πρόσοψη της Εκκλησίας με την μεγαλύτερη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.Εκδιώχθηκαν βέβαια οι κληρικοί και έπαυσε κάθε χριστιανική τελετουργία.

Ο ναός είχε ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το 1988 και ανήκει στη συρο ρθόδοξη εκκλησία.Παραπλεύρως υπήρχαν νεόδμητες σύγχρονες εγκαταστάσεις της μητρόπολης που και αυτές καταλύθηκαν.Το κτίριο της μητρόπολης με τις αναγκαίες μετατροπές έγινε η έδρα του Συμβουλία της Σούρα των μουτζαχεντίν.(Ankawa)

60.000 χριστιανοί ζούσαν στη Μοσούλη τώρα δεν υπάρχει ψυχή σχεδόν όλοι έφυγαν από τότε που μπήκε το Ισλαμικό Κράτος ….αυτό θέλουν και για το Χαλέπι oι μεγάλες δυνάμεις.Στο Χαλέπι όπου 150.000 χριστιανικές ψυχές ματώνουν καθημερινά και όμως είναι εκεί στο τμήμα που ελέγχει ο συριακός στρατός δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης καθημερινά και με θυσίες στον μόνο τον οποίο θεωρούν και είναι ο γνήσιος εκφραστής τους στον Μπασάρ αλ Άσαντ.Η ψήφος εμπιστοσύνης του λαού σε έναν τέτοιο τρομακτικό πόλεμο με τόση φρίκη είναι η ανώτερη αναγνώριση νομιμοποίηση και επικύρωση για έναν ηγέτη κόντρα στα παράκεντρα της προπαγάνδας και τον ολοκληρωτικό πόλεμο των ΜΜΕ που υποτάχθηκε στις ντιρεκτίβες.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.