Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΣΣΣΟΦΟΣ! ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΡΑΚ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤOY ISIS

To ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε ότι 28 Ισλαμιστές τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις ...



To ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε ότι 28 Ισλαμιστές τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του στην επαρχία Ανμπάρ. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται και ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Soory, γνωστός με την κωδική ονομασία Αμπού Samra που θεωρείται ότι είναι ο διευθυντής των υπερπαραγωγών βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.Σκοτώθηκε επίσης και ο Αμπού Οσάμα al-Amriky αμερικανός υπήκοος που θεωρείται ότι ήταν ο σκηνοθέτης των αιματηρών ντοκιμαντέρ. Αυτή η είδηση μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό al-Arabiya, και επικαλείται ανακοινωθέν του υπουργείου. Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε από την ιρακινή αεροπορία που στόχευσε ένα συγκρότημα στην πόλη της Qaim, στην περιοχή της Φαλούτζα, ανέφερε ο αρμόδιος.

Το υπουργείο αναφέρει ότι κατά την επιδρομή σκοτώθηκαν «τουλάχιστον 28 τρομοκράτες.» Πηγές που επικαλείται το al Arabiya ισχυρίζονται ότι μεταξύ των θυμάτων «περιλαμβάνονται αρκετά επιτελικά επιχειρησιακά στελέχη». Η επιδρομή είναι μέρος της επιχείρησης «Μουσταφά Αλ Sebhawy» και πήρε το όνομά της από τον ιρακινό στρατιώτη που τον συνέλαβαν τραυματία και αφού τον εκτέλεσαν τον κρέμασαν σε μια γέφυρα στη Φαλούτζα. Μεταξύ των θυμάτων, εκτός των Αμπού Samra , Αμπού Οσάμα αλ-Amriky συμπεριλαμβάνονται και οι Αμπού Aicha Al Ansari ειδικός στα εκρηκτικά, Αμπού Saif Al Jazrawy ένας Μαροκινός, Abu Hussein Al Sulaimani και ο Abdullatif Αλ Τζουμάα Mohammedy , επικεφαλής των επιχειρήσεων αυτοκτονίας στη Φαλούτζα.

Ο ιρακινός στρατός προελαύνει για να ανακτήσει την πόλη Ραμάντι και απέχει μόνο 3 χιλιόμετρα από το κέντρο. Δυνάμεις που αποτελούνται από στρατιώτες, αλλά και από την αστυνομία,σιίτες και σουνίτες πολιτοφύλακες έχουν ανακτήσει ένα αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται έξω από την πόλη. Εν τω μεταξύ, ο ιρακινός στρατός έχει λάβει το φορτίο των 3.000 αντιαρματικών ρουκετών από τις ΗΠΑ.(repubblica 31/5/15)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.