Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΓΙΑΣΟΦΑ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ...!!

Στο Ενέζ της Αδριανούπολης, εντός της παλιάς πόλης του Αίνου, η εκκλησία της Αγίας Σοφίας της Αδριανούπολης, η οποία οικοδομήθηκε το 12ο...


Στο Ενέζ της Αδριανούπολης, εντός της παλιάς πόλης του Αίνου, η εκκλησία της Αγίας Σοφίας της Αδριανούπολης, η οποία οικοδομήθηκε το 12ο αιώνα, μετατρέπεται σε τζαμί με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων.

Ο Γενικός Διευθυντής Βακουφίων, Ερντάν Ερτέμ, τόνισε ότι η Αγία Σοφία στο Ενέζ, είχε μετατραπεί σε τέμενος, όταν η περιοχή πέρασε στην οθωμανική κυριαρχία το 1456. Ο Ερτέμ είπε ότι πρόκειται για ένα χώρο προσευχής.

H πρώτη Αγία Σοφία που μετατράπηκε σε τζαμί ήταν η Αγία Σοφία στη Νίκαια, όπου είχε πραγματοποιηθεί η 7η Οικουμενική Σύνοδος και μετατράπηκε το 2011 σε τέμενος.

Στη συνέχεια, μετατράπηκε σε τέμενος η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας, το 2012.

Και τώρα η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων αποφάσισε να επισκευάσει ως τέμενος την κατεστραμμένη Αγία Σοφία στο Ενέζ.

Ο Αντνάν Ερτέμ υποστηρίζοντας το 2013 ότι και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη είχε γίνει τέμενος, είπε πως: «Η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το καταστατικό του ιδρύματος είναι τέμενος και θα παραμείνει ως τέμενος. Αλλά για το θέμα αυτό δεν είμαστε εμείς όργανο λήψης απόφασης». romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.