Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ: ΣΕ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ!!!

Στις πρώην εγκαταστάσεις της μεταφορικής εταιρείας «Κασσουδάκη», στον απαλλοτριωμένο χώρο του αεροδρομίου Χίου, μεταφέρεται πλέον το εν...


Στις πρώην εγκαταστάσεις της μεταφορικής εταιρείας «Κασσουδάκη», στον απαλλοτριωμένο χώρο του αεροδρομίου Χίου, μεταφέρεται πλέον το ενδιαφέρον για τη δημιουργία υποδομών κατάλληλων για την προσωρινή στέγαση των μεταναστών.



Μετά το «μπλόκο» του δασάρχη Χίου κ. Κώστα Μπέλλα στην επιλογή του Μερσινιδίου, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος παρουσίασε τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην αρμόδια για το μεταναστευτικό αναπληρωτή υπουργό κα Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ο κ. Μιχαηλίδης πρότεινε τον χώρο του «Κασσουδάκη» ως την καλύτερη διαθέσιμη επιλογή, για την άμεση και προσωρινή επίλυση του προβλήματος, που οξύνεται καθημερινά λόγω των αυξημένων εισροών μεταναστών.



Από την πλευρά της η κα Χριστοδουλοπούλου δεσμεύθηκε να προωθήσει άμεσα το αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα. Έτσι, αν όλα πάνε καλά, άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παρουσιάζονται ως ιδανικές, γιατί συγκεντρώνουν τα εξής στοιχεία: Είναι περιφραγμένες, διαθέτουν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, για την ανάπτυξη σκηνών ή τον διαχωρισμό με άλλα υλικά, έχουν μεγάλο χώρο γραφείων, για τις ανάγκες των αρχών φύλαξης, των ιατρικών υπηρεσιών κ.λπ. επιπλέον, διαθέτουν μεγάλο εξωτερικό χώρο. Τέλος, βρίσκονται σε περιοχή χωρίς περίοικους, οι οποίοι θα μπορούσαν να επικαλεσθούν προβλήματα όχλησης.

Ευχερής, επίσης, είναι η σύνδεση των εγκαταστάσεων με τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού, ενώ διαθέτουν και σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης.

Σε κάθε περίπτωση η παροχή προσωρινής λύσης στο πρόβλημα φιλοξενίας των μεταναστών είναι προφανώς καλύτερη και ασφαλέστερη από κάθε άποψη από εκείνην των σκηνών, που προορίζονταν να αναπτυχθούν στο Μερσινίδι.



Ο συγκεκριμένος χώρος και άλλες φορές στο παρελθόν έχει συζητηθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό, αλλά είχε αποκλεισθεί επειδή είναι στην έκταση του λεγόμενου clear way του αεροδρομίου.

Γεννάται, εν προκειμένω, ζήτημα με την ανάπτυξη των έργων του αεροδρομίου και ειδικότερα με την εκκαθάριση και περίφραξη του χώρου (clear way) αν και όπως όλα δείχνουν η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται ότι πηγαίνει πίσω, τουλάχιστον για μερικούς μήνες, με το δεδομένο της επίσημης τοποθέτησης του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, ο οποίος ουσιαστικά θέτει θέμα να ιδωθεί από την αρχή η υπόθεση «αεροδρόμιο Χίου».

Πλέον δε τούτων, ακόμα κι αν ήθελε συντελεσθεί η εκκαθάριση και περίφραξη του απαλλοτριωθέντος χώρου, οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να παραμείνουν, αφού – ούτως ή άλλως – ουδόλως επηρεάζεται η λειτουργία του αεροδρομίου, ενώ η τυχόν ανάπτυξή του θα απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου αρχίσουν τα οποιαδήποτε έργα.

ΠΗΓΗ: astraparis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.