Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ: ΕΚΛ@ΣΕ ΜΕΝΤΕΣ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ, Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!! ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΟΥΡΛΟΠΑΝΤΙΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΑΓΕ ΚΟΜΦΕΤΙ!!!

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς δέχθηκε επίθεση από έξαλλ...

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς δέχθηκε επίθεση από έξαλλη διαδηλώτρια.
Η φεμινιστική οργάνωση FEMEN, με ανάρτησή της στο Twitter, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χαρτοπόλεμο στον Μάριο Ντράγκι. «Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ», φώναξε η νεαρή που ανέβηκε στο πόντιουμ και πέταξε κομφετί στον Ιταλό τραπεζίτη, ο οποίος κοιτούσε εμβρόντητος και εμφανώς φοβισμένος. Τη θυμωμένη διαδηλώτρια απομάκρυναν άνδρες της ασφάλειας, ωστόσο η συνέντευξη Τύπου διεκόπη για κάποια λεπτά μέχρι να ηρεμήσουν τα πνέυματα και βέβαια να συνέλθει ο πρόεδρος της ΕΚΤ από το απρόσμενο περιστατικό.



Σε ό,τι αφορά στο μη επεισοδιακό κομμάτι της συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε πως δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA (Emergency Liquidity Assistance).
«Η έκταση της πρόσθετης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA είναι αποκλειστικά στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Εξαρτάται αποκλειστικά από τις συνθήκες που θα υπάρχουν μετά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης».
Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, ο Ντράγκι σημείωσε ότι θα συνεχίσει να ενισχύεται. «Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες, περιλαμβανομένων των ερευνών συγκυρίας έως τον Μάρτιο, υποδηλώνουν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης απέκτησε περαιτέρω δυναμική στο τέλος του 2014. Κοιτάζοντας προς το μέλλον, αναμένουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη σταδιακά θα διευρύνεται και θα ενισχύεται», υπογράμμισε, για να προσθέσει:
«Η ζήτηση για εξαγωγές από την Ευρωζώνη αναμένεται να ωφεληθεί από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Ωστόσο, η ανάκαμψη της οικονομίας είναι πιθανόν να συνεχίσει να περιορίζεται από τις αναγκαίες προσαρμογές των ισολογισμών σε διάφορους τομείς και τον χαλαρό ρυθμό εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
Ο Ντράγκι υποβάθμισε επίσης τις πρόσφατες εκτιμήσεις που έγιναν ότι η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει τις αγορές ομολόγων, κυρίως κρατικών, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) που εφαρμόζει, λόγω των ενδείξεων ανάκαμψης της οικονομίας. «Η ΕΚΤ», τόνισε, «θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει για αγορές ομολόγων ύψους 1 τρισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο του 2016. Εστιάζουμε στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων πολιτικής», προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα είναι «επαρκώς ευέλικτο» για να προσαρμοσθεί, αν χρειασθεί.
Για τον κεντρικό τραπεζίτη, η εφαρμογή του QE προχωρά ομαλά, ενώ σημείωσε ότι είναι «λίγο υπερβολικές» οι ανησυχίες που έχουν διατυπωθεί, αν η ΕΚΤ μπορεί να βρει ομόλογα για να αγοράσει, ώστε να καλύψει τον στόχο του 1 τρισ. ευρώ. «Δεν βλέπουμε πρόβλημα», δήλωσε.
Καταλήγοντας, ο Ντράγκι τόνισε: «Επιπλέον, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής μας είναι αποτελεσματικά. Οι συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές και το κόστος εξωτερικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα έχουν χαλαρώσει σημαντικά τους περασμένους μήνες και οι όροι δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά έχουν βελτιωθεί σημαντικά με την αύξηση της ζήτησης πιστώσεων».
Σχετικά, δε, με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, ο Ντράγκι είπε ότι τον Μάρτιο ήταν οριακά αρνητικός (-0,1%), συμπληρώνοντας ότι αν και μπορεί να παραμείνει χαμηλός ή αρνητικός τους επόμενους μήνες, «αναμένεται να αυξηθεί αργότερα το 2015 και να συνεχίσει να αυξάνεται το 2016 και το 2017».


www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.