Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ... ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα μάχεται τόσο εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο και κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά...




Το Μέτωπο Αλ Νούσρα μάχεται τόσο εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο και κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και κατά άλλων, μετριοπαθέστερων κοσμικών και ισλαμιστών ανταρτών (φωτ. αρχείου).

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διπλή επίθεση του Ισλαμικού Κράτους με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη ζώνη που ελέγχεται από αντάρτες του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, Μετώπου Αλ Νούσρα, στα βόρεια του Χαλεπιού.

Οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης. Το Μέτωπο Αλ Νούσρα μάχεται τόσο εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο και κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και κατά άλλων, μετριοπαθέστερων κοσμικών και ισλαμιστών ανταρτών.

«Το Ι.Κ. θέλει να ανοίξει ένα νέο μέτωπο και προσπαθεί να επεκταθεί στην επαρχία του Χαλεπιού» όπου ελέγχει ήδη ορισμένες κοινότητες, υποστήριξε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Το πρώτο αυτοκίνητο εξερράγη στο χωριό Χάουαρ Κίλις, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 23 αντάρτες. Η δεύτερη επίθεση, λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε στην πόλη Μάρεα. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν εννέα αντάρτες, μεταξύ των οποίων και τρεις υψηλόβαθμοι διοικητές τους.

«Ο Άμπου Μάρια, ο εμίρης (ηγέτης) του Μετώπου Αλ Νούσρα στη Μάρεα έπεσε μάρτυρας αφού μπήκε στο στόχαστρο του Ι.Κ.», ανέφερε μέσω του Twitter το Μέτωπο.

Στη συνέχεια, ξέσπασαν μάχες μέσα και γύρω από τη Μάρεα, αλλά μέχρι το πρωί οι συγκρούσεις είχαν κοπάσει και στην περιοχή επικρατούσε ηρεμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.