Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το αδιαχώρητο έγινε στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε, τελικά, η εκδήλωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με εκλεκτούς προσκεκλημέ...

Το αδιαχώρητο έγινε στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε, τελικά, η εκδήλωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με εκλεκτούς προσκεκλημένους και ομιλητές τους Ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, με θέμα το νόημα του αγώνα της ΕΟΚΑ στις μέρες μας.

Οι απειλές κατά του ξενοδοχείου, τα όσα ακολούθησαν και τελικά η αλλαγή του χώρου της εκδήλωσης μας, όχι μόνο δεν επηρέασαν αλλά αντιθέτως βοήθησαν να βρεθεί και πιο μεγαλύτερη σε χωρητικότητα αίθουσα, που αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που παρευρέθηκε.

Με την παρουσία τους, μας τίμησαν εκπροσώποι κατεχόμενων δήμων, κοινοτήτων, διαφόρων οργανώσεων, αγωνιστές της ΕΟΚΑ, τουρκοανταρσίας και του 1974, αιχμάλωτοι της τουρκικής εισβολής και συγγενείς αγνοουμένων.

Η όλη εκδήλωση δεν μπορούσε να ξεκινήσει παρά μόνο από ένα άτομο, το οποίο βίωσε από πρώτο χέρι τα γεγονότα της ΕΟΚΑ. Ο κ. Νεοπτόλεμος Γεωργίου «Λευτής», που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση με την αντάρτικη στολή της ΕΟΚΑ, με ένα σύντομο χαιρετισμό προσέφερε συγκίνηση στους παρευρισκομένους.

ADM 2505 a53f3

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γεάδης Γεάδη, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ειδικά του Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, περιπλανήθηκε μέσα από τα λόγια των ηρώων, μέσα από μία ιδεολογική ομιλία, στο χρέος που έχουμε εμείς σήμερα.

ADM 2518 4aec7

Τρίτος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής και Στρατηγός ε.α., Ελευθέριος Συναδινός, που μίλησε για τον αγώνα του 55-59 και τα λεβεντόπαιδα που τον στελέχωσαν με τόλμη και αυταπάρνηση. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ανεκπλήρωτο τότε στόχο, την Ένωση.

ADM 2532 a7070

Τέταρτος ομιλητής, ο Ευρωβουλευτής και Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος, μίλησε για το σήμερα και το πώς πρέπει να παραδειγματιστούμε από το τότε. Σεβόμενοι τον αγώνα της ΕΟΚΑ, ποια είναι η Εθνική γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουμε σε Κύπρο και Ελλάδα.

ADM 2540 9c58c

Πέμπτος ομιλητής ήταν ο Ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης, ο οποίος ανάλυσε την δράση της Χρυσής Αυγής μέσα από τα έδρανα της Ευρωβουλής και τον συνεχή αγώνα για τον Κυπριακό Ελληνισμό και την υπεράσπιση της Ελληνικότητας της Κύπρου.

ADM 2554 11e7a

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Πέτρος Κουντουρέσιης, που ανέλυσε τους πολιτικούς στόχους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και την γραμμή που χαράζουμε στο Κυπριακό, με φάρο και οδηγό τις θυσίες των παλικαριών μας.

ADM 2568 c9e84

Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που ξεσήκωσε το πλήθος με την ομιλία του. Έδωσε έντονες απαντήσεις, κυρίως στο ΔΗΚΟ για την γελοία ανακοίνωση του. Συνεχίζοντας ανέλυσε το βαρύ χρέος που έχουν οι Έλληνες Εθνικιστές, ως οι τελευταίοι τιμητές αυτού του ένδοξου αγώνα, να μην τον προδώσουν και να διαφυλάξουν τις ιερές παρακαταθήκες του.

ADM 2580 13880

Μετά το πέρας των ομιλιών ο Μιχάλης Πηλίδης «Ασσίωτης», συγγενής αγνοουμένων της Άσσιας, θέλησε να απονέμει αναμνηστικά δώρα στους τρεις Ευρωβουλευτές εις ένδειξη σεβασμού, όπως ανέφερε μέσα σε ένα σύντομο χαιρετισμό, προς την προβολή του προβλήματος της Άσσιας και των αγνοουμένων της μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο

  1. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ
    ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

    ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΑΡΜΑΞΙΖΗ (ΑΝΩΤ. ΑΞ. ΕΒΧ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.