Beaking News

Πέμπτη, Απριλίου 30, 2015

ΤΡΕΛΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΙΨΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗ... ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ!!!


Φωτιές έχει ανάψει η αγωγή που έχει κάνει η δημοσιογράφος, Άννα Παναγιωταρέα, κατά του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αρχαιολόγου και συνδικαλίστριας στο Υπουργείο Πολιτισμού Δέσποινας Κουτσούμπα, κατηγορώντας την για «συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου».

Η αγωγή, αναφέρεται σε συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου, και αφορά δύο αναρτήσεις της κ. Κουτσούμπα στο Facebook. Ο σάλος ξέσπασε, όταν στο κείμενο της αγωγής, η κ. Παναγιωταρέα αναφέρεται στον Χαρίλαο Φλωράκη προκειμένου να επικυρώσει τις δημοκρατικές της πεποιθήσεις και την ακεραιότητά της.

Τονίζει πως όσα πιστεύει για τον εαυτό της ισχύουν και η απόδειξη που προσκομίζει είναι ότι ο Χαρίλαος την εμπιστεύτηκε να γράψει για τη ζωή του.

Πάνω σε αυτόν τον ισχυρισμό, για τα απομνημονεύματα του Χαρίλαου Φλωράκη, απάντησαν με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ, οι ανιψιές του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ.

«Σας βεβαιώνουμε, ότι αυτό δεν είναι αληθές…», αναφέρουν στην επιστολή τους οι κυρίες Στέλλα και Αργυρώ Βαμβακάρη και τονίζουν ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης «είχε εκφράσει την βαθιά του δυσαρέσκεια για την πρωτοβουλία της κας Παναγιωταρέα να εκδώσει, χωρίς την έγκρισή του, βιβλίο με περιεχόμενο τις συνομιλίες τους ως βιογραφικό του».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αθήνα, 30 Απριλίου 2015

Προς : την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, κα Μαρία Αντωνιάδου
Κοιν. Προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Από : Στέλλα Ε. Βαμβακάρη-Παπανικολάου, Αργυρώ Ε. Βαμβακάρη
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Με αυτή την επιστολή εκφράζουμε την έκπληξη που νοιώσαμε με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σχετικά με την υπόθεση αγωγής της κας Παναγιωταρέα κατά της αρχαιολόγου κας Κουτσούμπα.

Στο κείμενο της αγωγής επικαλείται ότι ασχολήθηκε με τα απομνημονεύματα του θείου μας Χαρίλαου Φλωράκη παρουσιάζοντας το θέμα αυτό ως απόδειξη αξίας του συγγραφικού της έργου.

Σας διαβεβαιώνουμε, ότι αυτό δεν είναι αληθές έξ όσων γνωρίζουμε, ως μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος. Ο Χαρίλαος Φλωράκης ουδέποτε συναίνεσε στην συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου.

Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και λόγω σεβασμού στην μνήμη του, σας γνωστοποιούμε βάσει ιδίων ισχυρισμών του, ότι η κα Παναγιωταρέα τον είχε προσεγγίσει για να συγκεντρώσει προσωπικά του στοιχεία ώστε να τα αξιοποιήσει μέσα στο πλαίσιο μιας σειράς ντοκιμαντέρ που θα συμπεριελάμβανε τις προσωπικές διαδρομές και άλλων σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων της χώρας. Οι συνομιλίες αυτές θα αποτελούσαν το βασικό υλικό για το τελικό τηλεοπτικό γύρισμα. Την συγκεκριμένη σειρά θα την παρουσίαζε στην ΕΡΤ. Όμως η έκπληξή του ήταν δυσάρεστη όταν πληροφορήθηκε ότι τα στοιχεία αυτά κυκλοφόρησαν σε βιβλίο βιογραφικού περιεχομένου.

Είναι ήδη γνωστό άλλωστε, ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε ήδη αναθέσει την συγγραφή των απομνημονευμάτων του στον δημοσιογράφο κο Χρήστο Θεοχαράτο στον οποίο είχε εκχωρήσει υλικό και αφιερώσει πολλές ώρες συζήτησης . Το έργο αποτελούμενο από 2 τόμους εκδόθηκε το 2003 από την Τυποεκδοτική Α.Ε. Οφείλουμε επίσης να σας πληροφορήσουμε ότι ό θείος μας είχε εκφράσει την βαθιά του δυσαρέσκεια για την πρωτοβουλία της κας Παναγιωταρέα να εκδώσει, χωρίς την έγκρισή του, βιβλίο με περιεχόμενο τις συνομιλίες τους ως βιογραφικό του.

Με εκτίμηση

Οι κόρες της αδελφής του Σοφίας

Στέλλα Ε. Βαμβακάρη – Παπανικολάου και Αργυρώ Ε. Βαμβακάρη»
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.