Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΝΒΟΙ ΤΗΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Την Τρίτη η συριακή πολεμική αεροπορία (SAAF) κατάφερε σοβαρό πλήγμα στο συριακό παρακλάδι της Al-Qaïda το Μέτωπο της Νίκης «Jabhat Al-N...



Την Τρίτη η συριακή πολεμική αεροπορία (SAAF) κατάφερε σοβαρό πλήγμα στο συριακό παρακλάδι της Al-Qaïda το Μέτωπο της Νίκης «Jabhat Al-Nusra».Πραγματοποίησε με αεροπορικές επιδρομές έναν αριθμό χτυπημάτων κοντά στα συροτουρκικά σύνορα πλησίον της παραμεθόριας πόλης Azaz που επέφεραν τη μαζική καταστροφή ενός κονβόι 24 θωρακισμένων οχημάτων στην οδική αρτηρία (D-850) που συνδέει Gaziantep-‘Azaz.Η αυτοκινητοπομπή είχε εισέλθει στο συριακό έδαφος από την Τουρκία.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή το τμήμα πληροφοριών του συριακού στρατού είχε δεχθεί σχετική πληροφορία από μια πηγή στα τουρκικά σύνορα η οποία και του διοχέτευσε πληροφορίες για τις κινήσεις της αυτοκινητοπομπής.Στη συνέχεια εξαπολύθηκε σφοδρή επίθεση από αέρος κατά του κονβόι στην περιοχή της πόλης της Βόρειας Συρίας Azaz.

Αποτέλεσμα της συντονισμένης αυτής επίθεσης ήταν οι ενισχύσεις της Jabhat Al-Nusra να υποστούν καίριο χτύπημα και να παρεμποδιστούν οι δυνάμεις της να φθάσουν στο νότιο μέτωπο του Χαλεπίου.Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος χρησιμοποιείται για ανεφοδιασμό των ισλαμιστών ανταρτών που επιχειρούν στην περιοχή.Ο τελικός προορισμός της αυτοκινητοπομπής ήταν άγνωστος τονίζουν οι πιλότοι της SAAF που πραγματοποίησαν την επίθεση κατά της Jabhat Al-Nusra.

Βέβαια θεωρείται ότι αυτές οι ενισχύσεις προορίζονταν να ενδυναμώσουν τις θέσεις των ισλαμιστών μαχητών που έχουν παγιδευθεί στο χωριό Bashkoy στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπίου.

Η Jabhat Al-Nusra σε συνεχόμενη βάση επιχειρεί να ενισχύσει τους μαχητές της που είναι παγιδευμένοι κοντά στα χωριά στο βόρειο Χαλέπι Handarat , Bashkoy και Duway Al-Zeitoun.Η SAAF παρακολουθεί όλες τις κινήσεις αυτές στον μεγάλο αυτοκινητόδρομο Hareetan και επεμβαίνει για να παρεμποδίσει τους μαχητές της al Nusra να φθάσουν στον προορρισμό τους.Τις τελευταίες 48 ώρες έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού στην ευρύτερη περιοχή.

Την Τρίτη η συριακή αεροπορία πραγματοποίησε 76 συνολικά χτυπήματα στην επαρχία Χαλεπίου που κατά πλειοψηφίαν στόχευσαν τον αυτοκινητόδρομο Hareetan και κινήσεις ανταρτών πλησίον του Tal Rifa’at. (almasdarnews 15/4/15)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.