Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΝΤΟΥ", "ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΚΑΠΟΙΟΙ, ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ "ΟΡΑΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠ'ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!" - ΣΤΙΣ 6 ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΠΑΝΟΥΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

«Μας έχουν πει να μην έχουμε διμοιρία αστυνομικών στην είσοδο της Βουλής από την Βασ. Σοφίας. Το έχουν ζητήσει μετά τις εκλογές. Δεν επιθ...




«Μας έχουν πει να μην έχουμε διμοιρία αστυνομικών στην είσοδο της Βουλής από την Βασ. Σοφίας. Το έχουν ζητήσει μετά τις εκλογές. Δεν επιθυμούσαν ‘ορατές’ αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το ελληνικό κοινοβούλιο» υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όταν ρωτήθηκαν σχετικά με την ευκολία εισβολής της ομάδας των 30 αντιεξουσιαστών, που έφθασαν έως την είσοδο της Βουλής.
Αποτέλεσμα της εκτέλεσης αυτών των κυβερνητικών εντολών, ήταν μπροστά στους εισβολείς να βρεθούν μόλις ένας σκοπός και μία... τροχονόμος, οι οποίοι ήταν αδύνατον να ανακόψουν την είσοδό τους.

Υπήρξαν πρωτοφανείς εικόνες με την ρίψη φεϊγβολάν και ανάρτηση πανό υπέρ των κρατούμενων απεργών πείνας, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης. Κάποιοι ψύχραιμοι αστυνομικοί κλείδωσαν την είσοδο της Βουλής αποτρέποντας το ενδεχόμενο εισόδου και μέσα στο κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των πολιτικών εντολών, οι «αόρατες» αστυνομικές δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί στο Ζάππειο, στην οδό Φιλλελήνων στο υπουργείο Οικονομικών, στην Ηρώδου Αττικού και στην οδό Ακαδημίας στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Η τελευταία διμοιρία ήταν αυτή που βρισκόταν πιο κοντά στη Βουλή και έλαβε εντολή να προσεγγίσει και τελικά να προβεί καθυστερημένα λόγω της απόστασης στις προσαγωγές των 20 αντιεξουσιαστών.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται γνωστός αντιεξουσιαστής, ο οποίος το 2005 είχε κατηγορηθεί μαζί με τρία ακόμη άτομα για την κλοπή αστυνομικών ασπίδων των ΜΑΤ μετά από καταδρομική επίθεση στην οδό Χαρ. Τρικούπη στα Εξάρχεια, ο οποίος διαχειρίζεται χώρο κατάληψης στην περιοχή.

Είναι φανερό ότι η έλλειψη πολιτικής βούλησης και οι ασαφείς εντολές για την αντιμετώπιση αιφνιδιαστικών καταλήψεων κτιρίων, καταδρομικών επιθέσεων και επεισοδίων, έχουν προκαλέσει την σύγχυση στους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και στο κατώτερο προσωπικό για τον τρόπο χειρισμού και επέμβασης σε τέτοια περιστατικά.



Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καλέσει στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση
Αυτή η «δημιουργική ασάφεια» έχει προκαλέσει αμηχανία, αδυναμία και ατολμία στους κύκλους αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που όλο και περισσότεροι αφήνουν τον «καιρό να κυλήσει» κάτω από ένα καθεστώς απραξίας υπό τον φόβο εμπλοκής τους σε ατέρμονες καταστάσεις.

Το «κύμα» των καταλήψεων έχει αυξανόμενη τάση, την αντιμετώπιση των οποίων φαίνεται να παίρνει και πάλι «πάνω του» ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 18:00 έχει καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την αντιμετώπισή τους.

Σημειώνεται πως οι αντιπολιτευτικές φωνές και τα αιτήματα για παραίτηση του αρμόδιου υπουργού πληθαίνουν, υπό το βάρος των καθημερινών εξελίξεων στο μέτωπο καταλήψεων, επιθέσεων, εισβολών και επεισοδίων.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.