Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ: ΛΕΦΤΑ ΜΕΧΡΙ ΜΕΣΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ! ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ «ΣΥΝΤΡΟΦΕ», ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΙΣΤΑ ΠΩΣ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3,1+%

(ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΝΤΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ) Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας. Η συνταγή Σύριζα...


(ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΝΤΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Η συνταγή Σύριζα μας έβγαλε ως εδώ!
Το παιχνίδι του λύκου και του αρνιού… Λύκοι οι δανειστές, αρνί, η Ελληνική οικονομία…
Η συνταγή του ανόητου που φλερτάρει με οτιδήποτε άλλο εκτός του να τηρήσει όσα προεκλογικά είχε δεσμευθεί, μας έφτασε στις σημερινές ανέξοδες και αδιέξοδες απειλές του Βούτση και του κάθε Συριζαίου πολιτικάντη πως «τελιώνουμε» Ας κοιταχθούν στον καθρέφτη τους όλοι εκείνοι που μέχρι σήμερα ΔΕΝ διέγραψαν το χρέος και δεν «έσκισαν» το μνημόνιο όπως έλεγαν προεκλογικά.

Η αριστερή κυβέρνηση λέει ότι δεν παίρνει υφεσιακά μέτρα αλλά στη πράξη πετυχαίνει τεράστια ύφεση. Συμμετέχοντας στον χρηματοδοτοτικό στραγγαλισμό της οικονομίας.

Οι Financial Times αποκάλυψαν τη λίστα με τα μέτρα Βαρουφάκη για την είσπραξη 6,1 δισ.
Εαν η λίστα αληθεύει, η Αθήνα δεσμεύεται να πιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,1% του ΑΕΠ φέτος (πάνω από 3% που ήταν ως τώρα ο στόχος στο Μνημόνιο) ενώ στο αισιόδοξο σενάριο το πλεόνασμα θα φτάσει στα 3,9% του ΑΕΠ.

Η παραδοχή τόσο μεγάλου πλεονάσματος ανατρέπει τον προγραμματισμό της κυβέρνησης

– Έσοδα 725-875 εκατ. ευρώ από τον έλεγχο στα εμβάσματα
– Από πάταξη λαθρεμπορίου σε πετρέλαιο, καπνό και αλκοόλ 250-400 εκατ. ευρώ
– Από τη «λοταρία» για τις αποδείξεις 600 εκατ. ευρώ
– Από τις τηλεοπτικές άδειες 350-380 εκατ. ευρώ
– Από ιδιωτικοποιήσεις εντός του 2015, 1,5-1,6 δισ. ευρώ.
Άρα, ή δεν ξέρουν τι κάνουν, ή ότι κάνουν είναι βάσει ενός σχεδίου που μας ξεπερνά και ελπίζουμε να μην έχει σχέση με την συνάντηση της κυβέρνησης με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας!
Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους «θεσμούς», αλλά και για τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, σημειώνει πως: «Τα χρήματα επαρκούν μόνο μέχρι τα μέσα Απριλίου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης αναφέρει: «Αν έως τις 9 Απριλίου δεν εισρεύσουν χρήματα, θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις εδώ στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο εξωτερικό συναίνεση και κατανόηση για το ότι δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ». Αυτό όμως πρέπει «να γίνει σε συμφωνία ότι δεν θα σημειωθεί πιστωτικό γεγονός».

Σε ό,τι αφορά στις απαιτήσεις της κυβέρνησης λέει ότι αίτημα της είναι η επιστροφή των 1,2 δις ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης EFSF, «τα οποία εμβάσαμε κατά λάθος μέσα στα 11 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών». Προσθέτει, δε: «Θέλουμε τα 1,9 δισ. από το Ταμείο διάσωσης τραπεζών, που παρακρατούνται εδώ και μήνες – Τα χρήματα προέρχονται από τα κέρδη του προγράμματος αγοράς ομολόγων SMP της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (ΕΚΤ)».

Υπογραμμίζει, επιπλέον, πως η Ελλάδα θα ήθελε τουλάχιστον μια μίνιμουμ συμμετοχή στα χρήματα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι.

Υ.Γ.1: Τελικά αυτή η κυβέρνηση δεσμεύεται για την 13η σύνταξη, αλλά όχι για την 4η, 5η, 6η, 7η, 8η, 9η, 10η, 11η και 12η…

T.Γ.2: Πως είπαμε θα το ονομάσουμε το 3ο μνημόνιο (για να μη θίγουμε το περί δικαίου και προσδοκιών αίσθημα του ξεκάθαρα απατημένου και παραπλανημένου Έλληνα πολίτη)…

Α, ξέχασα, «Συμφωνία για την οικονομική ανάπτυξη και ανάκαμψη της Ελλάδας…»

Ωραίο όνομα με πολλά δις ευρώ από πίσω του…Χρήματα που θα χρωστάμε ξεπουλώντας κάτι.. Τα πετρέλαια ίσως;
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.