Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ KGB (FSB) ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Ο Πρόεδρος Πούτιν στην ομιλία του την Πέμπτη στους ανώτερους αξιωματικούς της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (πρώην KGB) κατά τη δι...



Ο Πρόεδρος Πούτιν στην ομιλία του την Πέμπτη στους ανώτερους αξιωματικούς της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (πρώην KGB) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου , είπε ότι οι δυτικές κυβερνήσεις να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία, αλλά οι προσπάθειες τους θα είναι μάταιες.

«Η Αντικατασκοπεία μας λειτούργησε αποτελεσματικά και έγκαιρα το περασμένο έτος, βάζοντας τέλος στις δραστηριότητες 52 αξιωματικών ξένων μυστικών υπηρεσιών και 290 πρακτόρων, ως αποτέλεσμα των ειδικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό σήμερα για τη βελτίωση του συστήματος προστασίας των δεδομένων που σχετίζονται με κρατικά μυστικά, να αποτρέψουμε τις διαρροές πληροφοριών σχετικά με τη στρατιωτική οργάνωση, τα σχέδια κινητοποίησης, τη βιομηχανική τεχνολογία και την άμυνα », δήλωσε ο Πούτιν από το πάνελ της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) .

«Κανείς δεν έχει καταφέρει ποτέ να εκφοβίσει ή να πιέσει τη χώρα μας και κανείς δεν πρόκειται ποτέ να το κάνει. Είχαμε και θα έχουμε πάντα μια σωστή απάντηση σε όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Πούτιν, κατονόμασε ως εξωτερική απειλή, την επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα, την εγκατάσταση αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων σε Ευρώπη και Ασία και την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων του προγράμματος των ΗΠΑ Prompt Global Strike (Προτροπή Παγκόσμιου Βομβαρδισμού) που θα μπορεί να βομβαρδίζει κάθε στόχο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εντός μιάς ώρας.

Ως εσωτερική απειλή, κατονόμασε την τρομοκρατία, τον εξτρεμισμό και την κατασκοπεία που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για να δυσφημίσει τη ρωσική κυβέρνηση και να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.

»Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί πάντα να παραμείνει ως έχει, αυτό πρόκειται να αλλάξει και ελπίζω ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης γύρω από τη χώρα μας», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης. «Ωστόσο, οι αλλαγές προς το καλύτερο δεν θα έρθουν εάν εμείς συνεχώς ενδίδουμε, ή χρησιμοπoιούμε έναν παιδαριώδη διάλογο. Θα αλλάξει μόνο αν εμείς είμαστε πιο δυνατοί».

«Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει δυνάμεις ταχείας επέμβασης και ενίσχυσης της υποδομής του κοντά στα σύνορά μας. Έχουμε καταγράψει απόπειρες παραβίασης της πυρηνικής ισορροπίας δυνάμεων και τη δημιουργία συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας σε τμήματα Ευρώπης /Ασίας /Ειρηνικού », δήλωσε ο Πούτιν.

»Εκτός από την στρατιωτική αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ, η Ρωσία οφείλει να αντιταχθεί και στις προσπάθειες υπονόμευσης του πολιτικού της συστήματος», σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης.

»Χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα μέσων για την λεγόμενη χειραγώγηση της Ρωσίας . Από τις προσπάθειες πολιτικής απομόνωσης και οικονομικής πίεσης μέχρι και έναν μεγάλο πόλεμο πληροφοριών χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία των μυστικών υπηρεσιών»

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από την FSB να καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια για να αποτρέψει την αποσταθεροποίηση της χώρας.

«Οι Δυτικές Μυστικές Υπηρεσίες δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους να χρησιμοποιούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και πολιτικά συνδικάτα για να δυσφημούν τις ρωσικές αρχές και να αποσταθεροποιήσουν την εσωτερική κατάσταση στη Ρωσία. Έχουν ήδη έτοιμο τον προγραμματισμό των δράσεών τους για την περίοδο των επερχόμενων εκλογών το 2016 και το 2018 «.

Το 2016 η Ρωσία θα διεξάγει τις βουλευτικές εκλογές, και το 2018 τις προεδρικές .

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι αρχές είχαν την πρόθεση να διατηρήσουν το διάλογο με την αντιπολίτευση και γενικά τη ρωσική κοινωνία των πολιτών ,»αλλά δεν έχει νόημα να υποστηρίζουμε εκείνους που είναι εντολοδόχοι του εξωτερικού και οι οποίοι δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του έθνους τους, αλλά κάποιου ξένου έθνους ή εθνών»

Δεσμεύθηκε επίσης να συνεχίσει την πρακτική της γνωστοποίησης των ξένων χρηματοδοτήσεων πολιτικών ομάδων και ΜΚΟ.

Οι δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου απηχούν τα συμπεράσματα των κορυφαίου οργάνου της Ρωσίας για την εθνική ασφάλεια, το οποίο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το 2015 η στρατηγική της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είναι καθαρά αντι-ρωσική και θα μπορούσε να έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Το σχετικό έγγραφο, που συντάχθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, βασίστηκε στις παρατηρήσεις περί της αμερικανικής »μοναδικότητας» και την μονομερή επιβολή των συμφερόντων των ΗΠΑ σε διάφορα μέρη του κόσμου. (rt /tass)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.