Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΣΣΣΟΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ! ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ! Η ΔΗΕ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΜΝΗΜΗΣ ΝΕΚΡΟΥ.

Ήταν ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός εκείνων που μέσω blog είχαν αναρτήσει σχόλια που ξεπερνούν τα όρια της προσβολής και της κακοήθειας μετ...


Ήταν ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός εκείνων που μέσω blog είχαν αναρτήσει σχόλια που ξεπερνούν τα όρια της προσβολής και της κακοήθειας μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα σχόλια ππυ προσέβαλλαν τη μνήμη του Βαγγέλη κατ΄αρχήν διαγράφηκαν.



Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση έγινε μετά από πολλές καταγγελίες στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT. Οι καταγγελίες που κατακλυσαν το Κέντρο ήταν τόσο τηλεφωνικές όσο και μεσω email.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε επίσημα αιτήματα προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των προσβλητικών αναρτήσεων. Επίσης, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθούν οι γονείς του Βαγγέλη για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, για προσβολή μνήμης νεκρού.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα, συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων και σε περίπτωση ύπαρξης θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την απενεργοποίηση τυχόν νέων προσβλητικών αναρτήσεων.

1 σχόλιο

  1. Εύλογες ερωτήσεις επί του θέματος
    (1) Έστω δικαίως, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διέγραψε τα υβριστικά σχόλια ως προς τον θανόντα, καθώς η περιύβριση νεκρικής μνήμης, καταδικάζεται διαχρονικώς, εξ όλων ανεξαιρέτως των πολιτισμών, θρησκειών, φιλοσοφιών καί πολιτικών ιδεολογιών. Τίνι λόγω διέγραψαν πέραν αυτών το σύνολον της λοιπής ιστοσελίδος ή έστω του λοιπού ιστολογίου εφ' όσον δεν υπήρχαν άλλα παρομοίου περιεχομένου υβριστικά σχόλια, ενάντια προς τον νόμο ή τα χρηστά ήθη
    κατ' άρθρον 5.2Σ.;
    (2) Τίνι λόγω περιοδικώς προβάλλονται διάφορες υποθέσεις εκ μέρους των ενημερωτικών μέσων καί με την βοήθειαν των αρμοδίων κρατικών αρχών, ως των διαφόρων "Άλεξ", "Μαρίας", "Ευαγγέλου" ή δημωδώς "Βαγγέλη" κ.λ.π., αντί να υπάρχουν ειδικές τακτικές εκπομπές εκ των ενημερωτικών μέσων, χάριν αντιμετωπίσεως της ενδοοικογενειακής καί της ενδοσχολικής βίας, των δικαιωμάτων των αναπήρων, των δικαιωμάτων παχυσάρκων(ναί, διότι έχουν καί αυτοί-αυτές έχουν δικαιώματα, ως μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας), των αλλοδόξων/αλλοθρήσκων/αθέων/αθρήσκων/αγνωστικιστών-αγνωστικίστιδων, αφού δεχόμαστε κατ' άρθρον 13Σ. την θρησκευτικήν ελυθερίαν, όπως καί όλων των άλλων σχετικών ομάδων; Επίσης, πότε θα υπάρξουν σχετικές τακτικές ενημερωτικές εκπομπές περί του τρόπου αντιμετωπίσεως ενός σεισμού ή μιάς πλημμύρας ή μιάς πυρκαϊάς ή μιάς ξηρασίας ή περί αυτοαμύνης κατά των επιδόξων ληστών-διαρρηκτών ή περί των τροχαίων
    ή περί της επιβιώσεώς μας επί ακραίων καταστάσεως όπως ενός πολέμου ή μιάς τρομοκρατικής επιθέσεως ή μιάς τεχνολογικής καταστροφής ή μιάς χρεωκοπίας ή της απομονώσεώς μας επί ερημικών τόπων, όπως ένα απομονωμένο νησί; Μήπως λοιπόν, πέραν των αχρήστων ηθικολογιών θα πρέπει να υπάρχουν τέτοιες προνοητικές
    πρακτικές επί όλων ανεξαιρέτως των καθημερινών κοινωνικών πτυχών;
    Ως εκ τούτου, άχρηστες ηθικολογίες τέλος. Τα συμπεράσματα δικά σας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.