Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ! Η ΑΜΕΡΙΚΗ... ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΣΥΡΙΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (!!) ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!

Το Πεντάγωνο προβλέπει να ξεκινήσει την εκπαίδευση των »σύριων μετριοπαθών ανταρτών» στην Τουρκία σε 4 με 6 εβδομάδες. Αυτό δήλωσε την ...



Το Πεντάγωνο προβλέπει να ξεκινήσει την εκπαίδευση των »σύριων μετριοπαθών ανταρτών» στην Τουρκία σε 4 με 6 εβδομάδες. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας , αντιναύαρχος John Kirby.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε το πρόγραμμα εκπαίδευσης σε τέσσερις με έξι εβδομάδες», δήλωσε ο Κίρμπι.

Η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα έχουν υπογράψει διμερή συμφωνία για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των »μετριοπαθών ανταρτών» της Συρίας στην Τουρκία, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων. Τελικά συμφωνήθηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί τουρκική βάση με την προυπόθεση ότι η εκπαίδευση θα παράσχεται από ίσο αριθμό Αμερικανών και Τούρκων αξιωματικών (IBT/reuters)

Ανάλογες βάσεις για »εκπαίδευση μετριοπαθών» προσφέρονται να δώσουν Σαουδική Αραβία και Κατάρ ενώ εδώ και χρόνια οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη βάση τους στην Ιορδανία για την εκπαίδευση των »μαχητών».

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου δήλωσε ότι σκοπός του προγράμματος δεν είναι η ανάμιξη των ανταρτών στον πόλεμο αλλά η προστασία τους από την ISIS.

Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε την Παρασκευή ότι το πρόγραμμα κατάρτισης «θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου,» χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αλλά σύμφωνα με τον Kirby , προς το παρόν μόνο μια εκατοντάδα υποψηφίων έχει περάσει τις »εξετάσεις» που αποσκοπούν στην αποφυγή στρατολόγησης αντιπάλων.

Μας χρειάζονται περίπου 200 με 300 ανθρώπους για να οργανώσουμε ένα τμήμα, δήλωσε.

Σύμφωνα με το AFP, η Άγκυρα ελπίζει ότι αυτοί οι αντάρτες θα μπορούν να αγωνισθούν με επιτυχία κατά του συριακού στρατού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες από την πλευρά τους έχουν ήδη αποστείλει στην Τουρκία 100 στρατιωτικούς εκπαιδευτές για να προετοιμάσουν το νέο »πρόγραμμα κατάρτισης». Ωστόσο το πρόγραμμα προβλέπει ότι θα συνολικά θα πρέπει να αφιχθούν στην Τουρκία περίπου 1000 Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομέων εκπαιδευτών και στρατιωτικών .

Ο αμερικανός εκπρόσωπος Τύπου εκτίμησε ότι συνολικά 1.500 Σύριοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν μετριοπαθείς και να ενταχθούν στην εκπαίδευση, αλλά ο στόχος του προγράμματος είναι η στρατιωτική εκπαίδευση τουλάχιστον 5000 ατόμων μόνο για το 2015.

»Βεβαίως, εάν υπάρχει ζήτηση και η διαδικασία των εξετάσεων είναι αποτελεσματική, ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέβει», πρόσθεσε.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.