Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΕ ΥΠΕΡΜΠΟΥΡΔΕΛΟΠΟΙΗΣΗ...!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ 40.000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ...!!!

Στην ενίσχυση της μονιμότητας στο Δημόσιο, με τη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων Ιδωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που απασχολούνται...


Στην ενίσχυση της μονιμότητας στο Δημόσιο, με τη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων Ιδωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που απασχολούνται στην κεντρική διοίκηση, προχωράει η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναμένεται να τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει την ανάκληση όλων των «μνημονιακών» απολύσεων και διαθεσιμοτήτων (3.900), καθώς και την πρόσληψη περίπου 6.000 αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, στο επίμαχο -πρώτο- νομοσχέδιο που καταθέτει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπεται η μονιμοποίηση 40.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ.

Η ρύθμιση αφορά και δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ από τη διαδικασία εξαιρούνται το επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών, το ανθρώπινο δυναμικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και οι δικηγόροι που απασχολούνται με έμμισθη εντολή στο Δημόσιο. Οπως διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος, «δεν θα γίνει καμιά μετατροπή σύμβασης από ορισμένου σε αορίστου χρόνου», ενώ εξήγησε ότι η ρύθμιση έχει ως στόχο «μια ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο», που θα βοηθήσει και στη διαδικασία της κινητικότητας.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, ο αναπληρωτής υπουργός ανακαλεί όλες τις απολύσεις και διαθεσιμότητες που έγιναν βάσει Μνημονίου και δρομολογεί άμεσα, με την ψήφιση του νομοσχεδίου πιθανότατα εντός του μήνα (σ.σ.: εξαρτάται και από τον γενικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό όπως διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος), την επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διοικητικών των ΑΕΙ, των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών, καθώς και τον διορισμό 6.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. «Πρόθεσή μας ήταν να επαναπροσληφθούν στις θέσεις τους και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, ωστόσο δεν ήταν εφικτό χρονικά και πιθανότατα θα ρυθμιστεί μελλοντικά» επεσήμανε.

Οι περίπου 3.900 υπάλληλοι που θα επαναπροσληφθούν μέσω «μίνι κινητικότητας» θα μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους, να καλύψουν κενές θέσεις σε άλλες υπηρεσίες ή –όπως στην περίπτωση των καθαριστριών– να επιστρέψουν στον φορέα προέλευσής τους σε προσωποπαγείς θέσεις.

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας, ο κ. Κατρούγκαλος αναμένεται να αποστείλει στις υπηρεσίες εγκύκλιο με την οποία θα τους ζητεί να του γνωστοποιήσουν τα «κενά» για την επανατοποθέτηση των «διαθέσιμων» και απολυμένων. Στη διαδικασία της «μίνι κινητικότητας», μια «πρόβα τζενεράλε», όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, για τη μεγάλη κινητικότητα που θα ακολουθήσει, θα συμμετάσχουν και οι 6.000 αδιόριστοι του ΑΣΕΠ, ενώ είναι πιθανόν η όλη διαδικασία να γίνει ηλεκτρονικά για εξοικονόμηση χρόνου.


Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.