Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

300 TΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ... ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ;

Τη στιγμή που τα εγκλήματα των τζιχαντιστών συνεχίζουν να προκαλούν φρίκη και ενώ το Ισλαμικό Κράτος ενισχύεται ακόμα περισσότερο, με τ...


Τη στιγμή που τα εγκλήματα των τζιχαντιστών συνεχίζουν να προκαλούν φρίκη και ενώ το Ισλαμικό Κράτος ενισχύεται ακόμα περισσότερο, με την συμφωνία... συνεργασίας του με την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, φόβοι για «χτυπήματα» σε ευρωπαϊκό έδαφος προκαλεί η είδηση ότι πάνω από 300 μέλη του ΙΚ έχουν επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Telegraph περισσότεροι από 300 εκπαιδευμένοι και ετοιμοπόλεμοι τρομοκράτες έχουν εγκαταλείψει Συρία και Ιράκ και έχουν επιστρέψει στη Βρετανία, ετοιμάζοντας τις επόμενες επιθέσεις.

Όλα αυτά, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας εκτιμούν πως πάνω από 700 είναι όσοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να μεταβούν στη Μέση Ανατολή ώστε να πάρουν μέρος στις επιδρομές των τζιχαντιστών.

Από αυτούς, περίπου 320 είναι όσοι έχουν επιστρέψει και έχουν χαρακτηριστεί «άτομα ενδιαφέροντος». Επιπλέον 700 άτομα -κυρίως μουσουλμάνοι Βρετανοί- που δεν θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια επίσης έχουν επισκεφθεί την περιοχή.

Προηγουμένως, η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι περίπου 500 τζιχαντιστές πολέμησαν με το ΙΚ και ότι οι 250 έχουν επιστρέψει στη χώρα.

Σύμφωνα με την Telegraph, η εφημερίδα διαθέτει πληροφορίες ότι περίπου 24 άτομα που έχουν επιστρέψει στη χώρα εμπλέκονται σε σχέδια για τρομοκρατικές ενέργειες στη Βρετανία που μέχρι στιγμής έχουν αποτραπεί.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως όσοι Βρετανοί υπήκοοι ταξίδεψαν στην Συρία και στη συνέχεια στη γενέτειρά τους, σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις και εμπνέονται από την προπαγάνδα του «Τζιχάντι Τζον».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.