Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;;; ΤΟ "ΕΘΝΟΣ" ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΧΕΙ... ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ!!!

Η επ' αυτοφώρω σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, δεν αποτελεί -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- αξιέπαινη πράξη ώστε να αποδο...

Η επ' αυτοφώρω σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, δεν αποτελεί -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- αξιέπαινη πράξη ώστε να αποδοθεί ηθική αμοιβή στους τέσσερις αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.
Η σύλληψη του δολοφόνου του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, δεν στάθηκε αρκετή για να εφαρμοστούν οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου στους τέσσερις αστυνομικούς
Η σύλληψη του δολοφόνου του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, δεν στάθηκε αρκετή για να εφαρμοστούν οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου στους τέσσερις αστυνομικούς
Δεν αποτελεί ούτε καν αιτία για μετάθεσή τους, την οποία έχουν ζητήσει τα μέλη της Ομάδας ΔΙΑΣ, τα οποία συνεχίζουν να περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, εκεί όπου είναι ήδη στοχοποιημένοι από τους ομοϊδεάτες του δολοφόνου του 34χρονου μουσικού...
Σύμφωνα με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, οι αστυνομικοί που πρωταγωνιστούν σε «ηχηρές» συλλήψεις οι οποίες απασχολούν την κοινή γνώμη έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν μετάθεση σε άλλη περιοχή. Πέρα από ηθική αμοιβή, η διάταξη αυτή αποσκοπεί και στην προστασία του αστυνομικού προσωπικού, ώστε να αποφεύγεται ο εύκολος εντοπισμός τους από αυτούς τους οποίους «έθιξαν».
Ο Μαζιώτης
Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα, ο αστυνομικός που συνέλαβε τον Νίκο Μαζιώτη του «Επαναστατικού Αγώνα». Η μετάθεσή του έγινε άμεσα δεκτή και τις επόμενες μέρες από τη σύλληψη είχε ήδη υλοποιηθεί.
Αντί για μνεία πήραν... «τιμωρία»
Οπως φαίνεται όμως, στην περίπτωση των 4 αστυνομικών που συνέλαβαν τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται... αναγκαίο. Παρόλο που η άγρια δολοφονία του 34χρονου μουσικού από την Αμφιάλη απασχόλησε εντόνως την κοινή γνώμη σε Ελλάδα και εξωτερικό και οδήγησε στο σπάσιμο της «ομερτά» στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής.
Και είναι κοινός τόπος η διαπίστωση ότι εάν δεν είχαν επέμβει έγκαιρα οι εν λόγω αστυνομικοί και δεν είχαν συλλάβει τον χρυσαυγίτη δολοφόνο που έμπηξε το μαχαίρι του στην καρδιά του Π. Φύσσα, ίσως να μην είχαμε μάθει ποτέ τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013.
Τα ονόματα των αστυνομικών ειδικών φρουρών είχαν δημοσιευτεί τότε σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια, με αποτέλεσμα να μάθουν οι πάντες τα στοιχεία τους. Είχαν δημοσιοποιηθεί επίσης και οι συνομιλίες που είχαν ως Ομάδα ΔΙΑΣ με το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, είχε εκφράσει την επιθυμία του να βραβεύσει την αστυνομικό Αγγελική, που αρχικά φερόταν ως το άτομο που συνέλαβε τον Ρουπακιά.
Κι όμως, διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι ο προϊστάμενος Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας απέρριψε και την πρόταση απονομής ηθικής αμοιβής (Εύφημης Μνείας) και χορήγηση υλικής αμοιβής στους τέσσερις αστυνομικούς.
Το σκεπτικό της αρνητικής απάντησης έχει ως εξής: «Δεν προκύπτουν εκείνα τα αναγκαία πραγματικά περιστατικά ώστε η περιγραφόμενη υπηρεσιακή δραστηριοποίηση να συνιστά εξαίρετη πράξη, δραστηριότητα ή προσπάθεια, ενώ δεν καταγράφονται πραγματικά περιστατικά από τα οποία να συμπεραίνεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι υφίσταται αξιέπαινη πράξη πέραν του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παρενέβη στα δύο αιτήματα των αστυνομικών και ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επανεξετάσουν την υπόθεση. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχει γίνει καμία πρόοδος για τη μετακίνηση των ειδικών φρουρών από την αστυνόμευση των παραπάνω περιοχών.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Μεταθέσεις για λόγους ασφαλείας
Στο παρελθόν, όσοι αστυνομικοί είχαν συμμετάσχει σε συλλήψεις μελών τρομοκρατικών ή εγκληματικών οργανώσεων και είχαν ζητήσει μετάθεση για λόγους ασφαλείας, η ΕΛ.ΑΣ. είχε ικανοποιήσει το αίτημά τους. Ομως, στην περίπτωση των 4 αστυνομικών και μολονότι έχει παρέμβει η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για μετάθεση ή απονομή ηθικής αμοιβής. Αντί να τους επιβραβεύσουν για τη σύλληψη του χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, το Επιτελείο είναι σαν να τους... τιμωρεί, αφού κοντά ενάμιση χρόνο μετά, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να περιπολούν στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα, στον Πειραιά, δηλαδή στις περιοχές που έχουν «στοχοποιηθεί» και που η Χρυσή Αυγή έχει ισχυρή παρουσία.
Η διάταξη
«Πολλοί συνάδελφοι που έχουν εμπλακεί σε σημαντικές συλλήψεις έχουν τύχει της ευεργετικής διάταξης του Προεδρικού Διατάγματος για έκτακτη μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο περιστατικό ακόμη δεν έχουν λάβει απάντηση στο αίτημά τους, ενώ η συνήθης διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από 1-2 μήνες. Ελπίζουμε η νέα πολιτική ηγεσία να δει με θετικό μάτι το αίτημα αυτό και να σταματήσει τις όποιες κωλυσιεργίες έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα», δήλωσε στο «Εθνος» ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. (ΣΕΦΑΑ) Γιάννης Φαναριώτης.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.