Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΤΟΝ Μ@Λ@ΚΑ... «ΓΙΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» ΕΙΠΕ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΤΑΝ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ...

Στο Διαδίκτυο και στον γερμανικό Τύπο, το θέμα πήρε διαστάσεις, προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις Σάλος στον γερμανικό Τύπο μετά το κακ...


Στο Διαδίκτυο και στον γερμανικό Τύπο, το θέμα πήρε διαστάσεις, προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις

Σάλος στον γερμανικό Τύπο μετά το κακεντρεχές σχόλιο που εκστόμισε "on air" ο διάσημος Γερμανός παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού "ARD", Γκούντερ Γιάουχ, όταν στην διάρκεια της εκπομπής του, έπεσε το ρεύμα.

Στη μεγαλύτερης θεαματικότητας εκπομπή στη γερμανική τηλεόραση -που παρουσιάζει ο ίδιος το βράδυ την Κυριακής- ο Γιάουχ έσπευσε να πει: "Γίναμε Ελλάδα...", όταν έπεσε στο ρεύμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την ελληνική κρίση, και τίτλο: "Πού οδηγεί η οργή των Ελλήνων;".

Η διακοπή ρεύματος διήρκεσε 20 λεπτά, ωστόσο, το ρεύμα είχε πέσει μόνο στο στούντιο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της γύρω περιοχής.

"Για την εφημερίδα Bild, o Γερμανός παρουσιαστής είχε την φαεινή ιδέα να ζητήσει με χιούμορ άφεση αμαρτιών από τους τηλεθεατές του για την συσκότιση. Εκείνη την ώρα, οι καλεσμένοι του δεν έδωσαν και μεγάλη σημασία για το σχόλιό του, όμως, στο Διαδίκτυο και στον γερμανικό Τύπο, το θέμα πήρε διαστάσεις λίγες ώρες αργότερα, προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις.

"Πιο κατάλληλο θα ήταν να μιλά κανείς για "συνθήκες Γερμανίας" παρά για Ελλάδας", απάντησε η η γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) στον παρουσιαστή, ξεκινώντας το κείμενό της με την υπενθύμιση άλλων περιστατικών διακοπής ρεύματος σε γερμανικό έδαφος.

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα φρεσκάρει τη μνήμη των Γερμανών πολιτών γράφοντας χαρακτηριστικά: "Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποιος χαρακτηριζόταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια ο "μεγάλος ασθενής" της Ευρώπης", "δείχνοντας" την γερμανική οικονομία.

Παράλληλα, η εφημερίδα "FAZ" επικρίνει, όπως και το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", το κακόγουστο αστείο του Γιάουχ ως "μη παραγωγικό", την ώρα που υπάρχει ανάγκη για ουσιαστική συζήτηση γύρω από τις συνθήκες στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα "Handelsblatt" αναφέρει και τα σχόλια στο Twitter μετά το σχόλιο του Γιάουχ.

"Μάλλον συνθήκες Γερμανίας ήταν κύριε Γιάουχ", σχολίασαν Γερμανοί χρήστες στο Twitter.

Ο Γιάουχ, διάσημος δημοσιογράφος στην πατρίδα του, γεννήθηκε το 1956 στο Μίνστερ της Γερμανίας και μεγάλωσε στο Βερολίνο. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την αθλητική δημοσιογραφία. Ξεκίνησε την καριέρα του στο ραδιόφωνο και από το 1987, έχει εκπομπές στην τηλεόραση. Πρώτα πέρασε από το τηλεοπτικό δίκτυο "ZDF" στη συνέχεια από το RTL και από το 2011, έχει αναλάβει ένα πολιτικό talk show στο ARD συζητώντας κάθε φορά με τους καλεσμένους του το φλέγον θέμα της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.