Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΟΣΑ... ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 30.000.000 ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΙ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΕΣ ΔΑΣΜΟΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικ...


Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής και Αιγαίου σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.
Οι ανωτέρω υπηρεσίες στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καπνικών και της φοροδιαφυγής, αξιοποιώντας πληροφορίες εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από την Μανίλα Φιλιππίνων με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα «έπιπλα» την Τετάρτη 25/2/2015.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο υπαλλήλων και με την συμμετοχή σκύλου ανιχνευτή καπνικών διαπιστώθηκε ότι σε τρία εμπορευματοκιβώτια περιέχονταν συνολικά 30.334.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων (10.380.000 τεμάχια μάρκας Gold Classic και 19.954.000 τεμάχια μάρκας Raquel), ενώ ένα τέταρτο εμπορευματοκιβώτιο, που υπήρχε στην ίδια φορτωτική, περιείχε διακόσια πενήντα χαρτοκιβώτια πλαστικών καρεκλών, με προφανή σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.
Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 5.550.600.21 ευρώ.
Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των πραγματικών παραληπτών, δεδομένου ότι τα στοιχεία των παραληπτών επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.
Θυμίζουμε ότι οι διαχρονικές κυβερνητικές ανεπάρκειες άφησαν το πρόβλημα του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων να διογκωθεί και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές λαθραίων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ελληνικό δημόσιο σε ετήσια βάση έχει απώλειες φορολογικών εσόδων 800 εκατομμυρίων ευρώ από διαφυγόντες δασμούς, ενώ μεγάλος είναι και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη διάθεση λαθραίου, αμφιβόλου ποιότητας χύμα καπνού και τσιγάρων. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.