Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ Ο ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ... ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ DNA ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ

Δεν έχει καμία σχέση με τον «εγκέφαλο» των σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο, το άτομο που προσήχθη χθες από την περιοχή...


Δεν έχει καμία σχέση με τον «εγκέφαλο» των σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο, το άτομο που προσήχθη χθες από την περιοχή του Παγκρατίου, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από έγγραφο αίτημα των βελγικών αρχών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, αφού εστάλησαν από την Αθήνα DNA και δακτυλικά αποτυπώματα του προσαχθέντος, οι βελγικές αρχές απάντησαν προφορικά ότι δεν είναι τελικά αυτός που αναζητούν.

Το χρονικό της αναστάτωσης που προκλήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ξεκίνησε μετά από το σήμα των βελγικών αρχών, που ανέφερε ότι, άτομο του οποίου έδωσαν το μικρό όνομα και φωτογραφία, που χρησιμοποιεί συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο, είναι πιθανότατα τζιχαντιστής βελγικής υπηκοότητας, ο οποίος πολεμάει στην Συρία με το ISIS, έχει καταγραφεί να διαπράττει ανατριχιαστικές βαρβαρότητες και θεωρείται ο οργανωτής και χρηματοδότης της ομάδας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο.

Οι πληροφορίες των βελγικών αρχών ανέφεραν επίσης ότι ο τζιχαντιστής είναι στην Αθήνα, απ' όπου μάλιστα συντόνιζε την ομάδα του στο Βέλγιο, με τηλεφωνήματα που έκανε με το συγκεκριμένο τηλέφωνο σε κρατούμενο βελγικών φυλακών.

Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ έγινε πριν γίνει η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο, κατά την οποία σκοτώθηκαν οι δύο τζιχαντιστές και συνελήφθησαν άλλα 13 άτομα, ενώ είχε έλθει στην Αθήνα κλιμάκιο Βέλγων αστυνομικών για να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές.

Το κλιμάκιο αποχώρησε στις 16 Ιανουαρίου από την Αθήνα, αφού έδωσε όλα τα στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ, με βάση τα οποία εντοπίστηκε και προσήχθη χτες, άτομο αλγερινής υπηκοότητας από το Παγκράτι, μαζί με έναν ομοεθνή του.

Από την αρχή οι 'Ελληνες αστυνομικοί εξέφραζαν την εκτίμηση ότι ο προσαχθείς είναι άλλο πρόσωπο από αυτό που πίστευαν οι Βέλγοι, με βάση τις πληροφορίες που είχαν, κάτι που επιβεβαιώθηκε τελικά και από τις βελγικές αρχές.

Από την ΕΛ.ΑΣ αναμένεται η έγγραφη απάντηση από το Βέλγιο, προκειμένου οι δύο προσαχθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.