Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ... ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ...

Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, εψάλλει το βράδυ της Δευτέρας στην...

Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, εψάλλει το βράδυ της Δευτέρας στην αγρυπνία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Το μνημόσυνο τελέστηκε με την ευκαιρία της συμπληρώσεως επτά χρόνων από την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Επιφάνιος, ο οποίος μίλησε για την σπουδαιότητα των Οσίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, και τη χάρη του Θεού να φανερώνει Αγίους σε κάθε εποχή.

Σε άλλο σημείο ο π. Επιφάνιος έκανε εκτενή αναφορά στην μνήμη του Οσίου Ευθυμίου και μίλησε βασιζόμενος στις διδαχές του νέου Αγίου της Εκκλησίας, Αγίου Παϊσίου του νέου, του Αγιορείτου.

Στο τέλος ο π. Επιφάνιος ευχαρίστησε όλους και ευχήθηκε ο Άγιος Θεός να ευλογεί και να αγιάζει όλους ώστε η ενορία αυτή να προοδεύει πνευματικά και να αποδίδει πάντα καρπούς προς σωτηρίους δομάς της Αγίας Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε σύντομα στην προσωπικότητα του πνευματικού τους πατέρα μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, που όπως είπε χαρακτηριστικά, είχαν την μεγάλη ευλογία από τον Θεό να λάβουν τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης, αυτόν του Διακόνου, προ μιας δεκαετίας από τα τίμια χέρια του.

Ο π. Ιωαννίκιος στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ευλογήθηκαν διπλά όταν προ τριετίας ο μεν και προ τριμήνου ο δε, έλαβαν και πάλι από τα τίμια χέρια του αγίου διαδόχου του μακαριστού Χριστοδούλου και νυν Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης αυτόν του Πρεσβυτέρου.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας ετέθη σε προσκύνηση το μοναχικό σχήμα του Αγίου Παϊσίου και ο ξυλόγλυπτος Σταυρός του Αγίου, ο οποίος περιέχει τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Αρσενίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.