Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

AKOYΓΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ! "ΣΗΚΩΣΑΝ" ΠΕΝΤΑΟΡΟΦΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ 3D EΚΤΥΠΩΤΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

  Μία κατασκευαστική εταιρεία που εδρεύει στην Κίνα κατάφερε και ολοκλήρωσε μία πενταόροφη πολυκατοικία με χρήση… τρισδιάστατου εκτυπωτή....

 


Μία κατασκευαστική εταιρεία που εδρεύει στην Κίνα κατάφερε και ολοκλήρωσε μία πενταόροφη πολυκατοικία με χρήση… τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Όταν κάποιος δει, εξωτερικά, τα κτίρια της κινεζικής εταιρείας, δεν θα καταλάβει ότι έχουν κατασκευαστεί με χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών.

Τα κτίρια, ένα από αυτά είναι και μία πενταόροφη πολυκατοικία, κατασκευάστηκαν σε ένα κατασκευαστικό κέντρο της Κίνας στην περιοχή Τζιάνγκσου.



Η πρωτοποριακή μηχανική που χρησιμοποίησε η εταιρεία Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co. ξεκίνησε πριν από 10 μήνες, όταν η εταιρεία εκτύπωσε… δέκα κτίρια, με κόστος 3.100 λίρες Αγγλίας, αποκλειστικά από τσιμέντο, χρησιμοποιώντας έναν τεράστιο εκτυπωτή.



Τώρα, η κινεζική εταιρεία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα χτίζοντας, ή μάλλον εκτυπώνοντας τις πρώτες τρισδιάστατες βίλες και το ψηλότερο -τρισδιάστατα εκτυπωμένο- κτίριο.


Τα σπίτια κατασκευάζονται με χρήση ενός 3D εκτυπωτή ύψους 6,5 μέτρων, πλάτους 10 μέτρων και μήκους 152 μέτρων, σύμφωνα με τους υπεύθυνους.


Το «μελάνι» που χρησιμοποιούν είναι ένα μείγμα από ανακυκλωμένα κατασκευαστικά απόβλητα, γυαλί, μέταλλο και τσιμέντο, το οποίο πετάγεται σε μορφή σπρέι στον τοίχο, ένα στρώμα κάθε φορά, έως ότου δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα τοίχου.


Ο Μα Γι Χε, Διευθύνων Σύμβουλος της WinSun, εξήγησε ότι ο κατασκευαστικός κλάδος δημιουργεί μεγάλο ποσοστό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά με τη χρήση 3D εκτυπωτών, τα κατασκευαστικά απόβλητα μπορούν να ανακυκλωθούν.


Η διαδικασία εκτύπωσης ενός κτιρίου είναι ακριβή, αλλά με κόστος κατασκευής 100.000 λιρών Αγγλίας, είναι φθηνότερο από το κόστος ενός μέσου σπιτιού, αναφέρει η DailyMail.


ΕΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.