Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΞΑΝΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ...!!! ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡEΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥΣ...!!!

ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕ...


ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΝΟΠΛΗ ΔΕΚΟ... ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΟΙ ΦΥΤΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΞΑΣΑΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ...!!! ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΑΛΕΡΤ...

Σε άλλες εποχές του παρελθόντος επιστρέφουν οι Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές. Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε τηλεοπτική του εμφάνιση επανέλαβε ότι είναι υπογεγραμμένη κοινη υπουργική απόφαση η οποία εξαιρεί τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Μ΄ αυτό τον τρόπο υποτίθεται θα εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές όσοι πραγματικά επιθυμούν να κάνουν στρατιωτική καριέρα, είναι το επιχείρημα όσων υποστήριξαν και υποστηρίζουν την εξαίρεση. Για “κερκόπορτα” που θα κάνει ευάλωτες τις Σχολές σε “πιέσεις” και “ρουσφέτια” όπως παλιά οπου “λίγοι κι εκλεκτοί” είχαν τύχη εισαγωγής προειδοποιούν όσοι είναι αντίθετοι.

Ο κ.Λοβέρδος είπε ότι ο νέος τρόπος επιλογής δεν θα εφαρμοστεί φέτος αλλά από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.


Με τις Σχολές και ειδικά την Σχολή Ευελπίδων να έχει τεράστια προβλήματα είναι μάλλον άκαιρο και επικίνδυνο το πείραμα της εξαίρεσης των ΑΣΕΙ από τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Το παρελθόν πράγματι δεν είναι ενθαρρυντικό για να αποφύγουμε την διασφάλιση της αντικειμενικότητας επιλογής όσω εισάγονται . Οι ιστορίες που έχουν να θυμούνται οι εν ενεργεία στρατιωτικοί πολλές και κάποιες μπορεί να μοιάζουν με…ανέκδοτο αλλά δεν είναι. Μέχρι για υποψήφιο που …παρακοιμήθηκε και δεν πήγε να δώσει ένα μάθημα ,αλλά ως υιός πολιτικού έδωσε εξετάσεις …άλλη μέρα μόνος του έχουμε ακούσει.

Η αλήθεια είναι ότι το επιχείρημα πως πρέπει να επιλέγονται στις Στρατιωτικές Σχολές όσοι πραγματικα θέλουν να κάνουν στρατιωτική καριέρα δεν είναι και τόσο ισχυροί. Όσοι εισάγονται στις Σχολές και δεν τους αρέσει η στρατιωτική ζωή παραιτούνται. Και ποιος στα 18 του χρόνια επιλέγει την εισαγωγή σε μία στρατιωτική σχολή χωρίς να του αρέσει η στρατιωτική ζωή.

7 σχόλια

  1. Θα τους διοριζουν τώρα, μην χαίρεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι να μπαινουν με τον τενεκε το λαδι παλι κ;ι να τουσ νοιαζει η εικονα οχι η ουσια ....αλλη κατευθυνση απλα οχι ομως εξω απο τις πανελληνιες, ετσι μονο θα πηγαινουν οσοι το γουσταρουν αλλα και με αξιοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο λεμε κι εμεις, να καταργησουμε και την υποχρεωτικη θητεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαζουμε μυαλο σιγα σιγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πως ακριβως θα γινεται ομως η διαλογη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μονο με πλαγιο τροπο εκτιμώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντροπή τους. Τώρα που στένεψε η κάνουλα του δημόσιου τομέα, βρήκαν αυτό τον τρόπο για τα τσιράκια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.