Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ... 47 ΜΑΖΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΜΕ 822 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΤΗ

Σοκ έχει προκαλέσει ανακάλυψη αρχαιολόγων στη Σύρτη της Τουρκίας. Εντοπίστηκαν 47 μαζικοί τάφοι στους οποίους βρίσκονται θαμμένοι 822 ...


Σοκ έχει προκαλέσει ανακάλυψη αρχαιολόγων στη Σύρτη της Τουρκίας. Εντοπίστηκαν 47 μαζικοί τάφοι στους οποίους βρίσκονται θαμμένοι 822 ανθρώποι. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα κουρδικά Μέσα Ενημέρωσης οι τάφοι βρίσκονται στην περιοχή εδώ και 100 χρόνια, ωστόσο οι τουρκικές αρχές συνέχισαν να θάβουν ανθρώπους μέχρι και πριν από 30 χρόνια.
Της Μαρίνας Χατζηκώστα
ΠΗΓΗ: http://www.cytoday.eu/
Γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα και στη Λευκωσία για Ελληνοκυπρίους που είχαν μεταφερθεί ως αιχμάλωτοι πολέμου από την Κύπρο, στην Τουρκία. Άνθρωποι που μέχρι σήμερα είναι αγνοούμενοι.
Οι πληροφορίες του κουρδικού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα Μπεστανούτζ, αναφέρουν ότι στους 47 τάφους θάφτηκαν τουλάχιστον 300 Αρμένιοι θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων, τον Ιούνιο του 1915, 120 Ασσύριοι Χριστιανοί που σφαγιάστηκαν επίσης το 1915, στις 14 Ιουνίου, 200 Κούρδοι μαχητές του PKK, αλλά και δεκάδες άλλοι, στην πλειοψηφία τους Κούρδοι, θύματα εγκλημάτων που δεν έχουν εξιχνιασθεί.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία ζήτησε από τις τουρκικές αρχές την εκταφή των οστών και την ταυτοποίησή τους με την μέθοδο του DNA.
Ο Πρόεδρος Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σύρτης, δήλωσε ότι «Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι θαμμένοι εδώ. Μερικοί σε μαζικούς τάφους, κάποιοι σε πλαγιές βουνών, άλλοι στις όχθες του ποταμού. Άλλοι βρέθηκαν κάτω από τόνους σκουπιδιών. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρύβει τέτοιες γενοκτονίες κάτω από το χώμα, με τη λογική του ‘τώρα έχει ειρήνη, ας το ξεχάσουμε’».
Οι 47 τάφοι βρέθηκαν σε πέντε πόλεις και λιγότεροι σε μερικά χωριά γύρω από την επαρχιακή πρωτεύουσα. Πρόκειται για τις πόλεις Σιρβάν, Μπαϊκάν, Ερούχ, Περβάρι, Κουρταλάν και χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Νουγουάλα Κασέμπα, στη Σύρτη. Η περιοχή τις τελευταίες ημέρες φυλάσσεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Αρχικά το δημοσίευμα είχε φιλοξενήσει και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Ζαμάν. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα το δημοσίευμα αποσύρθηκε.
Η κουρδική εφημερίδα κάνει λόγο για απαγόρευση κάλυψης του θέματος από τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, με απευθείας οδηγίες από το προεδρικό γραφείο. defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.