Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΣ!Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΙΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ... ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο σύμφωνα με την οποία το «Μπαρμπαρός» και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν λαμβάνουν ...


Ανακοίνωση εξέδωσε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο σύμφωνα με την οποία το «Μπαρμπαρός» και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν λαμβάνουν μέρος στις δραστηριότητες του πολυεθνικού κέντρου ναυτικής ασφάλειας και της δράσης του Τουρκικού Ναυτικού με τη συμμετοχή σε διεθνείς δραστηριότητες.
Πρόκειται για απόφαση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου από το 2010, η οποία επικαιροποιείται.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Ομάδα Εργασίας της Τουρκίας TMTG έχει ενεργοποιηθεί από το 2010 με σκοπό την προώθηση της εξωτερικής πολιτικής, με ναυτική παρουσία σε όλο τον κόσμο.
Το "Barbaros" TMTG-2014 θα συνοδεύεται από 2 φρεγάτες, 1 κορβέτα και 1 πετρελαιοφόρο πλοίο. Στην Ανατολική Μεσόγειο θα υπάρχουν πλοία επιφανείας, υποβρύχια και θαλάσσια αεροσκάφη προκειμένου να προστατεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα ενισχύει τις ναυτικές δυνάμεις της στην κυπριακή ΑΟΖ με δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο. Οι φρεγάτες Gelibolu και Yavuz θα συνοδεύουν το «Μπαρμπαρός», ενώ το υποβρύχιο Burak Reis θα ελλιμενίζεται στην Αμμόχωστο και θα «περιπολεί» τα κυπριακά χωρικά ύδατα.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=349083&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.