Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΝΕΑ... ΔΕΚΑΔΕΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΣΜΠΟΛΑΧ...

Τουλάχιστον 30 υποστηρικτές των συριακών επαναστατικών κινημάτων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ενέδρας που έστησαν δυνάμεις πιστές στον π...


Τουλάχιστον 30 υποστηρικτές των συριακών επαναστατικών κινημάτων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ενέδρας που έστησαν δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύμφωνα με πληροφορίες ακτιβιστών και με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Στο μεταξύ μαχητικά του συριακού καθεστώτος πραγματοποίησαν νέα σειρά φονικών επιδρομών κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα στα βορειοανατολικά της χώρας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, ιατρικών, στρατιωτικών και πολιτικών στο εσωτερικό της Συρίας, ανέφερε ότι «30 άνδρες σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ενέδρα που έστησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις του καθεστώτος της Συρίας και η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου».

Το Παρατηρητήριο δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει εάν μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και πολίτες.

Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση της Συρίας χαρακτήρισε τα θύματα «τρομοκράτες», χρησιμοποιώντας τον όρο με τον οποίο το καθεστώς αναφέρεται στους αντάρτες συλλήβδην.

Η ενέδρα στήθηκε μεταξύ δύο χωριών στην περιοχή Γούτα που θεωρείται προπύργιο των ανταρτών και η οποία δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Ένας ακτιβιστής ο Μοχάμεντ αλ-Σάμι ο οποίος ζει εκεί, δήλωσε ότι των επιθέσεων προηγήθηκε μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές.

Οι Σύροι ακτιβιστές ανέφεραν επίσης ότι μαχητικά του καθεστώτος επέδραμαν στη Ράκα της βορειοανατολικής Συρίας, την πόλη που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν ανακηρύξει de facto πρωτεύουσα των περιοχών που ελέγχουν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι από τις αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν αρκετά μέλη μιας οικογένειας.

Οι οκτώ νέες αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά από έναν ιδιαίτερα σφοδρό βομβαρδισμό της Ράκα από τις κυβερνητικές δυνάμεις, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 95 άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες άμαχοι.

Αλλά και στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη της αλ-Κάιντα που συνδέονται με τους αντάρτες και τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

«Οι συγκρούσεις εντάθηκαν αφότου μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα υποστηριζόμενοι από άλλες ισλαμικές ταξιαρχίες, ξεκίνησαν τη διάρκεια της νύχτας μια επίθεση κατά των χωριών Νούμπολ και Ζάχρα», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Μέτωπο αλ Νόσρα και άλλες ισλαμικές ταξιαρχίες είναι φανατικά σουνιτικά κινήματα και ως εκ τούτου εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο μιας σφαγής με θρησκευτικά κίνητρα κατοίκων των δύο χωριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.