Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΡΙΧΤΕΡ...

Οι δίδυμοι σεισμοί με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή στη Μαλεσίνα και 28 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε όλη τ...


Οι δίδυμοι σεισμοί με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή στη Μαλεσίνα και 28 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε όλη τη χώρα.

Οι δονήσεις ήταν ισχυρές 5,1 Ρίχτερ και εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθος, μόλις 20 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης, οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Οι κάτοικοι στην Αττική πετάχτηκαν ανάστατοι από τα κρεβάτια τους, ενώ και στην Χαλκίδα επικράτησε πανικός, με τους περισσότερους κατοίκους ακόμα και αυτή την ώρα να βρίσκονται στους δρόμους και σε πάρκα.

Κάτοικοι της Κρήτης, των Ιωαννίνων, της Λάρισας, της Λαμίας, του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και πολλών άλλων μέσω των social media προσπαθούσαν να δουν ποιό είναι το επίκεντρο του σεισμού και το μέγεθός του.

Πέρα από το μεγάλο μέγεθος του σεισμού, αυτό που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή είναι και η διάρκεια κυρίως του πρώτου σεισμού.

1 σχόλιο

  1. Φίλτατοι συνέλληνες καί φίλτατες συνελληνίδες, πέραν του μεγέθους των Ρίχτερ, όσον αφορά κάποιον σεισμόν, εξ ίσου σημαντικοί παράγοντές του είναι το βάθος του ως προς την επιφάνεια του εδάφους καί η απόστασή του ως προς μίαν ορισμένη περοχήν. Άρα, το μέγεθος καθ' εαυτό ουδέν απολύτως λέγει.
    Λόγου χάριν, άλλον είναι σεισμός μεγέθους 6,3R, με βάθος 45 χιλιόμετρα εκ του εδάφους καί απόσταση 150 χιλιομέτρων εξ ορισμένης περιοχής, περί τις 13:30΄, σε παραλιακή πόλη, με πυρηνικές εγκαταστάσεις, καί άλλον είναι σεισμός μεγέθους 4,2R, με βάθος 15 χιλιόμετρα εκ του εδάφους καί απόσταση 30 χιλιομέτρων εξ ορισμένης περιοχής, περί τις 05:10΄, σε μίαν πεδινή πόλη, πολυπληθή με ακμαία βιομηχανία. Άρα, όπως κατανοούμε, το μέγεθις καθ' εαυτό μόνον του, άνευ άλλων τέτοιων παραγόντων, ουδέν απολύτως μάς λέγει καί θα πρέπει να προσέχουμε καί τέτοιους παράγοντες. Άρα,καλόν είναι τέτοια θεματα να τα προσέχουμε περισσότερον.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.