Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

39 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΩΝ 6,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ 5,7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΕΤΑ

Τουλάχιστον 39 είναι οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό 6,8 βαθμών που έπληξε το Σάββατο την κεντρική Ιαπωνία. Οι αρχές εκφράζουν φόβ...


Τουλάχιστον 39 είναι οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό 6,8 βαθμών που έπληξε το Σάββατο την κεντρική Ιαπωνία.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των τραυματιών πιθανόν αυξηθεί.

Εξαιτίας του σεισμού διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 1.600 κατοικίες.

«Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έχει σημειωθεί στην περιοχή τα τελευταία 100 χρόνια, ο προηγούμενος ισχυρός σεισμός είχε γίνει το 1981», δήλωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η ίδια υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ανατολική Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε το εθνικό ινστιτούτο γεωφυσικής της χώρας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή Βράντσα, περίπου 20 χιλιόμετρα από το Φοξάν της ανατολικής Ρουμανίας. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 39 χιλιομέτρων και έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Ρουμανίας (IGSU) δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο σεισμός δεν προκάλεσε θύματα, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.

Στην Βράντσα της ανατολικής Ρουμανίας συναντώνται τρεις τεκτονικές πλάκες, καθιστώντας την περιοχή αυτή μία από τις πιο σεισμογενείς στην Ευρώπη.

Η πιο πρόσφατη σεισμική δόνηση αντίστοιχης ισχύος είχε καταγραφεί στην ανατολική Ρουμανία στις αρχές Οκτωβρίου του 2013. Και εκείνος ο σεισμός, μεγέθους 5,5 βαθμών, δεν είχε προκαλέσει θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.