Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ... ΣΟΜΑΛΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ 28 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ...

Επίθεση σε λεωφορείο -που όλα δείχνουν ότι πραγματοποίησαν μέλη της σομαλικής εξτρεμιστικής οργάνωσης «al-Shabab»- είχε αποτέλεσμα να σκο...

Επίθεση σε λεωφορείο -που όλα δείχνουν ότι πραγματοποίησαν μέλη της σομαλικής εξτρεμιστικής οργάνωσης «al-Shabab»- είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 28 άνθρωποι νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι ένοπλοι σταμάτησαν το λεωφορείο και αφού διέταξαν με τα όπλα να βγουν έξω εκείνοι τους οποίους χαρακτήρισαν «μη μουσουλμάνους», τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Όπως μεταδίδει το BBC, το λεωφορείο κατευθυνόταν στην πρωτεύουσα της Κένυα, Ναϊρόμπι, και όταν το σταμάτησαν οι οπλοφόροι βρισκόταν στην επαρχία Μαντέρα, κοντά στα σύνορα της Σομαλίας.

Η εξτρεμιστική οργάνωση «al-Shabab» με έδρα τη Σομαλία, έχει πραγματοποιήσει σειρά φονικών επιθέσεων στην Κένυα, από το 2011, με κυριότερο στόχο την επαρχία Μαντέρα.

Ύστερα από τη νέα αυτή απρόκλητη επίθεση, οι τοπικοί παράγοντες εξέφραζαν παράπονα, ότι η επαρχία έχει εγκαταλειφθεί από την κεντρική κυβέρνηση, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για να αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή.

Όπως περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στην τοπική εφημερίδα «Daily Nation», οι ένοπλοι είχαν ζητήσει από τους επιβάτες να διαβάσουν στίχους από το Κοράνι και εξετέλεσαν όσους δεν μπόρεσαν.

Οι ισλαμιστές εξτρεμιστές της οργάνωσης al-Shabab μάχονται την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στη Σομαλία και θεωρούνται υπεύθυνοι για σειρά επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην γειτονική Κένυα.

Η εξτρεμιστική αυτή οργάνωση έχει στενούς δεσμούς με την αλ-Κάιντα και το περιβόητο πλέον, Ισλαμικό Χαλιφάτο. 

«Al-Shabab» σημαίνει οι «Νεολαίοι» στα αραβικά. Πρωτοεμφανίσθηκε μετά την κατάληψη του Μογκαντίσου από την οργάνωση «Ισλαμικά Δικαστήρια» το 2006, αλλά κατόπιν είχε εκδιωχθεί από τις σομαλικές κυβερνητικές δυνάμεις που είχαν ανακαταλάβει την πρωτεύουσα. Οι κυβερνητικές δυνάμεις επίσης ανακατέλαβαν από τους τζιχαντιστές και το ζωτικής σημασίας λιμάνι Κισμάγιο το Σεπτέμβριο του 2012.

Υπάρχουν πληροφορίες πως στις τάξεις της al-Shabab υπάρχουν πολλοί ξένοι τζιχαντιστές που πηγαίνουν στη Σομαλία για να ενταχθούν στη δύναμή της. Η εξτρεμιστική αυτή ισλαμική οργάνωση, έχει χαρακτηρισθεί «τρομοκρατική» τόσο από τις ΗΠΑ όσο και την Βρετανία και υπολογίζεται ότι στις τάξεις της έχουν ενταχθεί περί τους 9.000 μαχητές.

Αν και οι δυνάμεις της Αφρικανικής Ενότητας προσπαθούν να περιορίσουν τις δυνατότητες δράσης της αλ-Σμπάμπ, η εξτρεμιστική αυτή οργάνωση είναι σε θέση να πραγματοποιεί επιδρομές τόσο στην Σομαλία, όσο στην Αιθιοπία και την Κένυα.

Τα μέλη της al-Shabab εμπνέονται από το δόγμα Wahhabi του Ισλάμ που μοιάζει με εκείνο που ακολουθεί η Σαουδική Αραβία, ενώ στην πλειοψηφία τους στη οι Σομαλοί ακολουθούν το δόγμα των Σούφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.