Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ... ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ "ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ'' ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

Οι πληροφορίες για ασθένεια του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη φούντωσαν ξανά τα σενάρια για ενδοκυβερνητική κόντρα, καθώς του ...


Οι πληροφορίες για ασθένεια του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη φούντωσαν ξανά τα σενάρια για ενδοκυβερνητική κόντρα, καθώς του χρέωσαν την απουσία από τη σύσκεψη της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια.

Πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για διπλωματική ασθένεια του Γκίκα Χαρδούβελη, ως αντίποινα στη χθεσινή συμμετοχή του Χρύσανθου Λαζαρίδη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και στην "κατσάδα" του Μαξίμου προς τον υπουργό για την αντίδρασή του σε αυτή τη συμμετοχή.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης όπως και ο Γιάννης Στουρνάρας ποτέ δεν συμμετείχαν στις συσκέψεις της τρόικας σε άλλα υπουργεία και μόνο όταν η διαπραγμάτευση γινόταν στο υπουργείο Οικονομικών. Τότε μόνο ενώπιον του υπουργού Οικονομικών, η τρόικα καλούσε έναν-έναν τους υπόλοιπους υπουργούς και πάντα στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών.

Έτσι η απουσία του Γκίκα Χαρδούβελη από τη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, που εθιμοτυπικά είναι απόλυτα φυσιολογική για κάποιους θεωρήθηκε ως ένδειξη πως η ενδοκυβερνητική κόντρα δεν κόπασε, αλλά συνεχίζεται με τον κ. Χαρδούβελη να δηλώνει "διπλωματικά άρρωστος".

Η αλήθεια είναι πάντως πως ο Γκίκας Χαρδούβελης σύμφωνα με τους στενούς του συνεργάτες είναι όντως άρρωστος, καθώς ταλαιπωρείται από τη Δευτέρα με ίωση και υψηλό πυρετό. Ωστόσο, το απόγευμα βρίσκεται στο γραφείο του κανονικά, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του.

Την Τρίτη είχε προηγηθεί σφοδρή εμπλοκή με την παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη στις διαπραγματεύσεις του Γκίκα Χαρδούβελη με την τρόικα, κάτι που φούντωσε τα σενάρια για κόντρα με το Μαξίμου, αλλά και για το ενδεχομενο πρόωρων εκλογών.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως το Μαξίμου επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και του επεσήμανε σε αυστηρό ύφος, πως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ως σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρα θα μετέχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα όποτε κρίνεται. Για να μην ξεφύγει η κόντρα, το βράδυ της Τρίτης έχει μία προσπάθεια από όλους να πέσουν οι τόνοι, με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών να αναφέρουν πως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι ευπρόσδεκτος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Πάντως, ο κ. Χαρδούβελης αν και άρρωστος αναμένεται να βρεθεί κι αυτός στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τόσο τον Αντώνη Σαμαρά όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.