Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΕΣΠΟΤΑ... ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ: "ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΩΝΕΙ"!!!

Με λαμπρότητα τελέστηκαν, το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 το απόγευμα, τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι Αμαρουσίο...

Με λαμπρότητα τελέστηκαν, το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 το απόγευμα, τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι Αμαρουσίου.
Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου Ωρωπού Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικάνωρα Καραγιάννη και άλλους ιερείς.
Η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που έκανε τον Σεβασμιώτατο Κύριλλο να αναφέρει πως «όλοι έχουμε στην ιδιοκτησία μας κάποια ακίνητα ή αυτοκίνητα. Η Εκκλησία όμως είναι ιδιοκτησία όλων μας, είναι περισσότερο και από το σπίτι μας. Είναι πράγματι πολύ ευφρόσυνο γεγονός για μια θρησκευτική κοινότητα να παραλαμβάνει ένα νέο ναό όπου θα λειτουργείται και θα ευλογείται μέσα από τα μυστήρια. Εμείς οι Ορθόδοξοι δεν πουλάμε τις εκκλησίες όπως γίνεται σε χώρες του εξωτερικού. Αυτή είναι η βασική διαφορά με κάποιες χώρες όπως το Βέλγιο, η Αγγλία και η Γαλλία όπου εκεί πουλάνε τους ναούς σε εταιρίες. Αυτό δείχνει και το πνευματικό επίπεδο και την πνευματική καθίζηση ενός λαού. Ο χώρος αυτός ανήκει στον Θεό και σε εμάς. Η Εκκλησία ανήκει σε όλους γι αυτό και μας ενώνει όλους. Ανήκουμε σε διαφορετικούς χώρους. Επαγγελματικούς, πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς. Είμαστε ένα μωσαϊκό ανθρώπων που στο χώρο της Εκκλησίας ενωνόμαστε όλοι. Τα κόμματα κομματιάζουν, η Εκκλησία ενώνει.»
Επίσης ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς, να μνημονεύουν όλους αυτούς που βοήθησαν και συνέδραμαν ώστε αυτός ο Ναός να θεμελιωθεί, να χτιστεί και να φτάσει στην μορφή που είναι σήμερα.

www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.