Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΣΙΝΑ 2 ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΟΜΗΡΟΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π Το ιστορικό μοναστήρι της Αγ.Αικατερίνης του Σινά για μια ακόμη φορά στοχοποιήθηκε από εξτρεμιστές μουσουλμάνους και...



Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Το ιστορικό μοναστήρι της Αγ.Αικατερίνης του Σινά για μια ακόμη φορά στοχοποιήθηκε από εξτρεμιστές μουσουλμάνους και τις τοπικές αρχές μετέδωσε το site Linga και το Copts Today .Οι ισλαμιστές άραβες που διάγουν μια ζωή ημινομαδική στην έρημο του Σινά αποτελούν σήμερα την αρχική απειλή τόσο για τη ζωή των μοναχών όσο και για το μνημείο που είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πιο συγκεκριμένα ο διακεκριμένος δικηγόρος Dr Iyhab Ramzy καταγγέλει στους δημοσιογράφους την παραβατική συμπεριφορά που επέδειξαν οι εξτρεμιστές κατά της μονής και των μοναχών:

“Πρόσφατα κάποιοι κάτοικοι της περιοχής Τala αποπειράθηκαν να επιτεθούν στη μονή της Αγίας Αικατερίνης και τελικά πέτυχαν να κατεδαφίσουν την πύλη εισόδου και πήραν ομήρους 2 μοναχούς.Οι μοναχοί δέχθηκαν να πληρώσουν ένα φόρο ως αντάλλαγμα για να τεθεί ένα τέλος σε αυτές τις επιθέσεις. Φόρος υποτέλειας. Αντιθέτως οι ισλαμιστές απειλούν ακόμη όλους τους κληρικούς και τους μοναχούς με βιαιοπραγίες και διεκδικούν γη της μονής που θεωρούν ότι παράνομα καταπατήθηκε”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ...

http://dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.