Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

38 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ... ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΕΡΑ Ο ΔΕΣΠΟΤΑΣ...

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν στην Τουρλάδα Καλαβρύτων οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο 50 χρόνων από ην έλευση των Αγίων Λειψάνων...

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν στην Τουρλάδα Καλαβρύτων οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο 50 χρόνων από ην έλευση των Αγίων Λειψάνων στις 24 Αυγούστου 1964 και την εγκατάστασή τους στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, Πολιούχο του χωριού.
Την Κυριακή 17 Αυγούστου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, ο οποίος παράλληλα γιόρτασε την 38η επέτειο της από τη χειροτονία του σε αρχιερέα.
Η ακολουθία προς τιμήν των Ιερών Λειψάνων της Τουρλάδας συνεγράφη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και τον υμνογράφο κ. Γεώργιο Γαλανόπουλο και έλαβε την έγκριση της Ιεράς Συνόδου.
Στην Τουρλάδα Καλαβρύτων από τον τότε Μητροπολίτη κυρό Γεώργιο είχαν προσφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου ιερά λείψανα μεγάλων Αγίων της Ορθοδοξίας, Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, Σαββαιτών Πατέρων, Αγίου Λεοντίου, Αγίου Παντελεήμονος, Οσίου Νήφωνος, Αγίου Αρτεμίου, Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, Αγίου Αθανασίου και Αγίου Γεωργίου, με αποτέλεσμα σήμερα η Τουρλάδα και ο Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου να αποτελεί το σημαντικότερο σημείο αναφοράς της πίστης μας στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων μετά φυσικά τα μεγάλα Μοναστήρια ης περιοχής.
Στην ακολουθία παρέστη ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουράς ο οποίος ανάγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως και το Πάτερ Ημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.